U trendu

Nezavisne, samostalne i – bez prijatelja

Postoje dame koje imaju veliki problem s nalaženjem dobrih prijatelja, a kad ih pogledate, nije vam jasno zašto je to tako. Jake su, nezavisne, umeju da se potrude oko dragih osoba, žele prijatelje – ali ih ipak ne nalaze.

Moguće je da znate neku takvu ženu. Vrlo je sposobna na poslu, vrlo je sposobna u mnogo čemu. Pouzdana je, poštuje dogovore. Ume da sasluša, nema običaj da bilo koga „udavi“ svojim problemima. Ume u svemu da nađe vedru stranu, nećete je čuti da se leti žali na vrućinu, zimi na hladnoću, po kišovitom vremenu na to što je pokisla, na komšinice, šefove, rođake, skupoću… Pomoći će ako je zamolite. Nekad će i bez molbe ponuditi pomoć, ako primeti da je potrebna. Ukoliko i ima neku manu, nije ništa preveliko, ništa zaista odbojno. A opet, nema bliskih prijatelja; možda ima onih koji pokušavaju da iskoriste to što je sklona da pomaže, pa je zato često zovu, ali pravih prijatelja nema. Zašto?

Kod opisanih osoba problem može da bude sledeći: toliko su nezavisne i uspešne da ne deluju kao da im je iko potreban. Sve rade same, u svemu umeju da se snađu. Nekad će odbiti ponuđenu pomoć, nekad možda i neće, ali imate osećaj da bi ona to bolje uradila nego vi, pa se zato ustežete da bilo šta ponudite. I šta vi onda možete da pružite takvoj osobi? Šta je to što joj je potrebno?

Potrebni su joj prijatelji, kao i svakom drugom. Neko s kime će moći da se opusti, neko ko će je podržati, poželeti joj sreću. Neko ko će joj reći da bi bilo dobro da ponekad pokaže i ranjiviju stranu, da pokaže da joj je nešto potrebno – tada će se naći i neko da joj to pruži.

Ljude plaši kad neko deluje kao da mu niko nije neophodan, ne znaju kako da se postave. Prijateljima je neophodno da se osećaju potrebnim, da osećaju da mogu nešto da pruže.

Ukoliko ste vi takva osoba, pokažite da su vam drugi potrebni, pa će ih vremenom biti u vašem društvu. A ako poznajete takvu osobu, slobodno joj priđite, ukoliko mislite da imate dovoljno toga zajedničkog – prijatelji su joj potrebni kao i svima ostalima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.