U trendu

Niste smesta odgovorile na elektronsku poruku

Internet, elektronske poruke, sajtovi kao Fejsbuk i slično mogu da budu veoma zgodni načini komunikacije, ali i zamorni, naročito ako imate nekog ko se ponaša kao da vi živite na Internetu i uvredi se ako istog trenutka ne odgovorite na poruku, ili ako pomno ne pratite ko šta na Fejsbuku radi.
Recimo, imate nalog na Fejsbuku, i smatrate taj sajt zgodnim za kontakte sa onima koje ne stižete da vidite uživo, ili koji su se preselili u druge zemlje pa ih je prilično teško videti uživo. U prijatelje ste uvrstili i vama dragu osobu, samo što je ispalo da ta osoba na Fejsbuku provodi znatno više vremena nego vi, prati šta ko kaže, šta ko komentariše, smesta na sve reaguje, i smatra da tako treba da postupite i vi. Na primer, neko je ostavio komentar na neku vašu fotografiju, a vi na taj komentar niste odgovorile, i onda pomenuta draga osoba počne da vas gnjavi time, kao da ste počinile nekakav zločin. Ili, ona vam pošalje mejl, i naljuti se kad odgovor ne dobije u roku od pet minuta, ili ga dobije tek neki dan kasnije. Draga vam je ta osoba, ne želite da se svađate sa njom, a ne znate kako da joj objasnite da bi po nju bilo zdravije da manje vremena provodi na Internetu (ne govorimo o osobama čiji je posao da stalno budu na Internetu – slanje privatnih mejlova i pomno praćenje fejsbuka ne spadaju u posao).
I ne treba nešto mnogo da objašnjavate – a svakako da ne treba odrasloj osobi da govorite šta da radi ili da ne radi. Umesto toga, kad god imate priliku, u razgovor ubacite da retko proveravate elektronsku poštu, kao i da ste retko na Fejsbuku, bilo zto što ste pretrpane obavezama pa nemate vremena za privatnu zabavu, bilo zato što vam se puno stvari događa van virtuelnog sveta, pa nemate kad da "visite" na Internetu.
Hoće li to delovati? Ne baš odmah, ali, osim ako imate posla sa izrazito džandrljivom osobom, delovaće – navići će se na ideju da vi jednostavno ne provodite baš mnogo vremena za kompjuterom, ne više nego što vas posao natera. A može da bude i lep i koristan gest da se s tom dragom osobom povremeno vidite i uživo – tada će vam svakako poverovati da imate važnija posla nego da pratite šta ko komentariše na Fejsbuku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar