U trendu

Nisu odabrali vas

Nekada, ma koliko se vi trudile, ne uspe vam ono što ste pokušale, neko ne odabere vas, bilo da se radi o šefu koji je dao povišicu i unapređenje nekom drugom, muškarcu koji je s drugom devojkom, ili nečemu trećem. Tada je dobro biti realističan i ne pokušavati ono za šta su vam šanse slabe ili nikakve.
Na šta mislimo? Recimo, ako je vaš šef unapredio vašu koleginicu jer mu se više sviđa kako ona radi ili jer pristaje na nešto što vi odbijate, ili je unapredio vašeg kolegu samo zato što je muškarac, besmisleno je dokazivati mu da je trebalo da unapredi vas. Skoro su nepostojeće šanse da će vaš šef promeniti mišljenje, pa bi truditi se oko toga značilo gubiti vreme i energiju koje biste mogle znatno bolje da upotrebite.
Nije fer što vi niste odabrane? Moguće je da nije, ali vi tu ništa ne možete. Nije fer što vaš položaj zavisi od tako subjektivnih faktora? Nije – ali ni tu ništa ne možete. Umesto da se nervirate zbog nečega za šta postoje male šanse da ćete to promeniti, uložite vreme i energiju u nešto drugo.
U šta? U to da pronađete one kojima vi odgovarate takve kakve ste. Kaže se da je ovaj svet mali, ali nije baš toliko mali. Veoma retko ima koristi od toga što pokušavate da promenite druge; efikasnije je ili prilagoditi sebe, onda kada smatrate da je to potrebno, ili naći nekog (pretpostavljene, muškarca, prijatelje…) ko vas prihvata takve kakvi ste, i kome odgovara što ste baš takve. U navedenom primeru s poslom, to bi značilo uložiti energiju u pronalaženje novog posla, onog gde će vas ceniti, pošto je očigledno da vas na ovom na kome ste trenutno ne smatraju vrednom boljeg položaja i povišice.
Svaki put kad neko pokuša da se sukobi s realnošću – recimo, sa činjenicom da ga/je neko neće – gubi. Kako ne biste gubile onda kad ne morate, prihvatite činjenično stanje takvo kakvo je i potražite okruženje koje će vam više odgovarati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.