U trendu

Noge uvis!

Svako je izložen stresu, neko više, neko manje. U trenucima stresa i umora može dobro da vam dođe neki metod da se brzo opustite i u nekoj meri oporavite, naročito ako vam tek predstoji da dosta toga obavite. Jedan takav metod jeste i da nakratko podignete noge uvis.

U pokušaju da uradimo što više toga – a stalno ima mnogo toga što se mora obaviti, ili za šta mislimo da mora biti obavljeno – neretko ćemo sebe zatrpati obavezama i to kombinovati s multitaskinogm, a rezultat bude sličan onome kad vam se kompjuter blokira pa morate da ga resetujete. Takvo „resetovanje“ je s vremena na vreme potrebno i vašem umu i vašem telu, a joga pruža načine za to. Jedan od tih načina, kao što smo rekli, jeste i podizanje nogu uvis.

Kada osetite da ste iscrpljeni i premoreni, kada vam je neophodan kratak odmor i osveženje, lezite na leđa i podignite noge uvis, uza zid. Taj postupak će vam pomoći da razbistrite mozak, opustiće vam mišiće (najverovatnije prenapregnute, bilo od fizičkog posla bilo od predugog sedenja pred kompjuterom), a ukoliko imate glavobolju, može je ublažiti ili čak i ukloniti. Takođe, taj postupak će vas smiriti.

Još nešto: ovakvo podizanje nogu uvis uz zid može da bude odlična (i znatno zdravija) zamena za uobičajeno popodnevno posezanje za još jednom kafom i za čokoladicom koje bi vas razbudile i dodale vam neophodnu energiju za dalje napore. Ne kažemo da ceo dan treba da gladujete i umesto hrane samo podižete noge uvis, ali ako je izbor između toga da uzmete jednu čokoladicu ili kafu ili opisani postupak, taj postupak je najzdravija varijanta.

Ležanje na leđima i podizanje nogu uvis povećaće vam dotok krvi u mozak i tako vam razbistriti misli. Uz to, u trenucima stresa dobićete nešto drugačiji pogled, što vas može oraspoložiti, a uz povećanu količinu krvi u mozgu pomoći će vam da se opustite i priberete.

Ukoliko ste u prilici, isprobajte ovaj metod – ne traje dugo, a iznenađujuće je u kojoj meri nešto toliko jednostavno može da pomogne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.