Obuća: šta nositi ove sezone?

Moda se, kao što svi znamo, svakog časa menja, kako za odeću, tako i za obuću. Dakle, šta je u trendu ove sezone? Šta je „kul“? U čemu će vas primetiti? Ukoliko još niste nabavile jesenju obuću, a planirate da to učinite, evo nekih sugestija.

Na veliko zadovoljstvo naših stopala, ovo je jedna od sezona gde ne morate nositi neudobnu obuću da biste bile „in“. Na primer, izgledaćete atraktivno u dubokim ravnim čizmama, naročito ako ih iskombinujete sa sportskim pantalonama kraćih nogavica. Ovakve čizme mogu se nabaviti u nekoliko varijanata: sa dekorativnom kožnom trakom i šnalama, sa folklornim motivima (koji su već duže vremena popularni), ili sportske – uske patika čizme na pertlanje.

Da li su čizme jedina obuća koja „sme“ da bude ravna ove sezone? Ne! Baletanke su ponovo u modi, naročito u kombinaciji sa suknjom ili kostimom. Ovakve cipele istaći će vašu nežnost i ženstvenost, a uz to su veoma udobne.

Šta je sa klasičnom ženskom cipelom sa visokom potpeticom? Izgleda da je besmrtna, a može se naći u jako mnogo varijacija; obavezno je uskladite s tašnom.

Vi ste sportski tip i volite da nosite patike i u toku jeseni? Nema problema – ove jeseni u modi su kožne patike, a naročito ekstramoderne „bokserske“ patika čizme.

Ako volite upadljiv izgled i suknje, čak i kad postane suviše hladno za njih, dobro će vam doći upadljive čizme sa visokom potpeticom. Veoma su popularne crne čizme od kože sa tekstilnim streč dodatkom sa strane – one će vizuelno produžiti liniju vaše ravno iskrojene suknje a time vam dati i viši i vitkiji izgled. Za upadljiv izgled korisne su i čizme od imitacije krokodilske kože. Popularne su i čizme sa zašiljenim vrhom, ukrasnom pertlom i nešto nižom potpeticom (bićete u „retro“ stilu), kao i čizme od svetle kože sa cvetnom aplikacijom (cvetni motivi su skoro uvek u modi, tako da je zgodno investirati u takav par čizama).

Uskočile ste u pantalone i nemate nameru da izađete iz njih dok vreme pristojno ne otopli? U tom slučaju, za vas su idealne cipela čizme. Postoji veliki broj modela, tako da ćete sigurno naći nešto što vam se uklapa sa ostatkom garderobe.

Sad, šta se kome sviđa…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.