U trendu

Odevanje u stilu braće Dalton

Potreba za originalnošću i kreativnošću svojstvena je mnogima od nas, makar i u tragovima. Lepo i savremeno odevanje često spada u tu kategoriju, gde kvalitet odeće i generalna „uklopljenost“ komada garderobe svedoči o nečijem stilu, stavu i ukusu. Za ostvarenje ideala, međutim, nije dovoljno samo kupiti neki dizajnerski label, ili prosto platiti čitav komplet garderobe kako bi se izbeglo često naporno kombinovanje novog i starog. Treba, pre svega, voditi računa o tome kako zaista izgledamo u nečemu, kao i u kojim stvarima se najudobnije osećamo.

Međutim, potkultura onih koji se dobro odevaju često koristi sasvim drugačije aršine procene. Marka i cena garderobe su tu često od presudnog značaja, kao i propratni kontekst u kojem se garderoba nosi (uz određene odevne predmete naprosto idu dobra kola, skup mobilni telefon…). Interesantno je da modni snobovi pri tom nameću (u svetskim pojmovima) efemerne trendove i dizajnerska imena koja su odavno deo mainstream-a. Tu najčešće i nema neke originalnosti, već pukog pozivanja na tračicu s markom garderobe.

Ovakvu uskogrudost sredine treba pobediti sopstvenim sredstvima – ponuditi nova (nepoznata) i originalna rešenja. Ako ste baš zaludni, a želite da ostavite bleštav utisak svojom modnom inventivnošću – upravo ste dobili šansu! Još neotkrivena, ali potencijalno popularna linija garderobe priprema se u – nemačkom zatvoru.

U pitanju je jedan od najvećih zatvora u Evropi – Tegel u Berlinu, gde zatvorenici izrađuju odeću još od 1898. Međutim, tek odskora priprema se prvi pravi label koji će poneti sva odeća napravljena u zatvoru. To su kvalitetni komadi garderobe koji će se prepoznavati po natpisu Haeftling. Jedna berlinska agencija za marketing već uveliko priprema web sajt na kojem će biti prikazani ti odevni predmeti, uz mogućnost kupovine. Po evropskim standardima, stvari će biti prilično jeftine: majica će, na primer, koštati 30 evra, a torba – 100.

Ovakva „zatvorska“ garderoba svakako će zadovoljiti potrebu za samosvojnošću, a svojim neobičnim poreklom zaintrigirati (ustajalu) modnu scenu…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.