Odgovarajuća nega kože II

U reklamama poznatih kozmetičkih proizvoda često čujemo isticanje nekih sastojaka, za koje često ne znamo šta su i čemu služe. Kako ne kupujemo proizvod zbog reklame nego zbog efekta koji proizvodi na našoj koži, moramo isprobati veliki broj krema i maski da bismo odredili šta je za nas najbolje. Ako ste svesni problema, upoznajte proizvod da biste znali koji da primenite.

Korišćenjem maske za lice jednom nedeljno možemo popraviti stanje naše kože. Koju vrstu maske koristiti je najčešće pitanje na koje ne znamo odgovor. Evo kratkog načina raspoznavanja.

  • Maske od blata (gline), tzv. cley masks

One temeljno čiste lice i zatežu pore. Ovo je odlična maska za sve koje imaju masnu kožu, jer izvlači prekomernu masnoću sa lica. Ako imate suvu kožu, ovaj tip maske nije za vas.

  • Maske koje se ljušte tzv. peel-off masks

Ova vrsta maske će umanjiti manje iritacije kože. One zatežu pore, učvršćuju kožu. Korišćenjem ove maske vraćate elastičnost koži.

  • Maske za toniranje (toning) i maske za ispravljanje određenih problema kože (repair masks)

Koriste se za duboko čišćenje kože. Daju beživotnoj koži sjaj i boju. Takođe, vraćaju koži vlažnost.

  • Maske na bazi bilja

Ove maske su napravljene od biljnih ekstrakata i koriste se za obnavljanje kože na prirodan način. One opuštaju tenziju i daju koži svežinu.

Maske se ne koriste svakodnevno. Dovoljno je pripremati ih jednom nedeljno. Nikako ne osećajte obavezu da se vežete za jednu vrstu maske. Na kraju, i mi vam često dajemo recepte za maske koje možete sami spravljati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.