Odremati u toku radnog dana

Mnogima je u toku radnog dana baš neophodno da odremaju, a ne znaju kako bi to izveli a da ih ne izbace s posla. U nekim slučajevima moguće je sebi obezbediti kratku dremku, kako biste se osveženi vratili poslu i postigli više nego da se mučite dok vam se oči sklapaju.
Da ne bude zabune, ne predlažemo da prespavate pola radnog vremena, niti da lenčarite na poslu. Nipošto. Ali, ako radite osam ili više sati dnevno, i to radite "punom parom", zaista je moguće da vas sustigne umor i da bi vam kratkotrajna dremka pomogla da se oporavite.
Za početak, rasporedite obaveze na radnom mestu tako da usred radnog vremena možete da odvojite deset minuta do pola sata za dremanje. Recimo, ako na poslu dobijate mnogo elektronske pošte, pregledajte je ujutru, kako ne biste propustili nešto na šta je neophodno odgovoriti istog dana (naravno, proverićete i kasnije, nakon dremke, samo će toga biti manje nego da ste sve ostavili za kasnije). Slično uradite i s ostalim obavezama, kako se vaše kratko odsustvo ne bi osetilo i kako vas šefovi ne bi optužili za zabušavanje.
Biće vam potrebno mesto za dremku. Ukoliko imate sopstvenu kancelariju, moći ćete da zatvorite vrata i spustite roletne. Ako kancelariju nemate, može da posluži i vaš automobil. U nedostatku i jednog i drugog, pokušajte da nađete ne mnogo udaljenu lokaciju na kojoj ćete moći malo da odremate a da vas ne uznemiravaju.
Pobrinite se da vam bude udobno na odabranom mestu, da vam zvuk prija onoliko koliko je izvodljivo, da vas ništa ne žulja. Pomoći će i ako ste sat vremena pre predviđenog dremanja pojeli lakši obrok.
Veoma bitna stavka: namestite alarm da vas probudi! Bilo da se radi o satu ili vašem mobilnom telefonu, podesite ga da vas probudi nakon predviđenog vremena kako se ne biste uspavali; imajte na umu da biste, ako biste spavali više od pola sata, bili samo još više pospani, više nego da uopšte niste dremali. Ako se radi o mobilnom telefonu, namestite ga na zvuk, ne na vibraciju, jer bi se moglo desiti da vibraciju ne čujete niti osetite.
Nakon dremanja, nazad na posao!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.