U trendu

Oduvek ste to želele: bez acetona uklonite lak sa noktiju

Dobar manikir ne traje večno i savršen izgled može vam pokvariti i najmanja ogrebotina na noktima. Ali, kako popraviti ili skinuti lak za nokte ako vam aceton nije pri ruci?

Najvažnije je ne pokušavati da ga ogulite zubima ili noktima, a sigurno će vam pomoći ovih par saveta za alternativno skidanje laka.

1. Pasta za zube

Potrebno je samo starom četkicom za zube na nokat utrljati malo paste. Ona sadrži etil-acetat, koji se nalazi i u acetonu.

2. Dezodorans

Na nokte naprskajte dezodorans i utrljajte vatom. Možda ćete postupak morati da ponovite nekoliko puta, ali ćete na kraju uspeti da uklonite lak.

3. Sredstvo za dezinfekciju ruku

Veće su šanse da u torbi nosite sredstvo za dezinfekciju ruku nego aceton. Nanesite malo sredstva na vatu i utrljajte po površini nokta. Ponovite postupak dok ne skinete lak.

4. Parfem

Baš kao i dezodorans, i parfem će vam pomoći u skidanju laka. Naprskajte malo na papirnu maramicu i utrljajte na nokte. Mnoge žene se ‘kunu’ u ovaj trik, koji, po njima, čini čuda.

5. Lak za kosu

Sprejevi koji u sebi sadrže alkohol najbolja su zamena za aceton. Tako lak za nokte možete skinuti i lakom za kosu, a dovoljno je samo da ga naprskate na površinu nokta i brzo obrišete. U suprotnom će se vata zalepiti za nokte.

6. Još jedan sloj laka za nokte

Ako kod sebe imate lak za nokte, njime možete lako skinuti već postojeći lak. Dovoljno da samo naneste jedan sloj i brzo sve skinete vatom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.