Omiljene supertesne pantalone

Gledate se u ogledalu, i prosto ne možete da se nadivite sebi. Kakve noge! Nije ni čudo da se muškarci osvrću za vama na ulici i, premda to ne biste priznali svojim prijateljicama („Ma, šta ima da bulji u mene!“), to vam i te kako prija. A vaše nove pantalone, najtešnje koje ste dosad nabavili, sjajno ističu oblik vaših nogu. Prosto vam se ne izlazi iz njih, osim da ih operete. Drage naše dame, oprez!

Premda bi tesne pantalone više naškodile muškarcima nego ženama (zbog pregrevanja u predelu intimnih delova tela, mogu da dovedu do steriliteta), ni za žene nisu bezopasne. Zavisno od kroja, može se desiti da vam pritiskaju jajnike, što na duže staze može dovesti do oštećenja. Ako su još i od veštačkih materijala, eto nevolje – koža intimnih delova tela ne može da diše normalno, i stvara se topla, vlažna atmosfera, savršena za hiperbrzi razvoj infekcija (bakterijske, gljivične, virusne… ni trohomonas, izazivač pete grupe sekreta, ne buni se protiv takve atmosfere). Svi znamo rezultat takvih infekcija: ne baš omiljena poseta ginekologu i ponekad prilično dugo lečenje.

Tužno gledate svoju kolekciju supertesnih pantalona koje vam fenomenalno stoje i, krišom šmrcajući, pitate se da li baš morate da ih se odreknete. Nije baš da morate; samo preduzmite neke mere opreza.

Otarasite se pantalona od veštačkih materijala; držite se starog dobrog pamuka. Prirodni materijali (pamuk, svila) omogućavaju koži da diše. Uzgred budi rečeno, ovo važi i za donji veš – ma koliko izazovan bio, izbegavajte donji veš od veštačkih materijala. Ponuda kod nas je bogata; sigurno ćete naći nešto privlačno i od pamuka ili svile. Druga bitna stvar, zapravo, najbitnija stvar, jeste: nemojte ceo dan provoditi u tesnim pantalonama! Dopustite svojoj koži da se odmori i „nadiše“; svoje predivne ultratesne pantalone rezervišite za veče (kada su vrućine manje) i posebne prilike. To ima i dodatnu prednost: pošto vas prijatelji neće baš stalno viđati u pripijenoj odeći, zablistaćete svaki put kad je odenete!

Poslednji savet: uživajte u svojoj omiljenoj odeći, ali ne po cenu svog zdravlja! Vaše zdravo telo je bolji adut od bilo kakve garderobe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.