Opuštanje na poslu (1)

Da li vas često bole leđa nakon napornog dana na poslu? Da li pritisak da se obaveze završe na vreme, stalni telefonski razgovori i ostajanje na poslu i nakon kraja radnog vremena u potpunosti iscrpe vašu energiju? Vreme u kojem živimo definitivno zahteva maksimum poslovne produktivnosti (često uz minimum humanosti), ali vas to ne sprečava da pomognete same sebi. Postoji niz sitnica koje možete učiniti u toku radnog dana radi lakšeg i lepšeg provođenja vremena na poslu. Evo nekih mogućnosti:

1. Masirajte čelo i slepoočnice

Pokušajte da zamislite kako masirate svoj premoreni mozak i da tim pokretima lagano otklanjate sav umor.

2. Slušajte muziku

Moć muzike je, između ostalog, i u mogućnosti da efikasno eliminiše stres. Nabavite par slušalica i povremeno (za vreme rada) preslušajte neki od omiljenih diskova. Tako nikome nećete smetati, a vama će sasvim sigurno biti prijatnije.

3. Povremeno promenite okruženje

Monotona atmosfera kancelarije i istog radnog stola može da predstavlja faktor dodatnog zamora. Promenite poster na zidu, stavite nove vesele elemente na površinu stola.

4. Istežite se

Stalno sedenje na stolici užasno umara organizam. Dopustite svom telu da se povremeno oseti bolje – ustanite i uradite nekoliko jednostavnih vežbi istezanja. Dodirnite pod prstima ruku, pravite male krugove ramenima… rezultati će se pokazati u roku od nekoliko minuta.

5. Prošetajte se

Iako većina voli da pauzu koristi za ispijanje kafe ili konzumaciju cigareta, korisno je povremeno (makar i u solo varijanti) prošetati po svežem vazduhu. Šetnja sređuje misli i pomaže telu da se „povrati“ iz prethodnog, ukočenog položaja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.