Opuštanje na poslu (2)

U slučaju da vam ne odgovaraju pomenuti načini relaksacije, treba pristupiti komplikovanijim ili kreativnijim vidovima odmora/zabave. Pre svega, vaš cilj je da, pored istezanja i „oživljavanja“ mišića, malo skrenete tok misli sa posla na druge (prijatnije) teme. Sa tim na umu, pokušajte da izvedete sledeće korake:

1. Učinite nešto lično za sebe

Radno okruženje je ponekad hladno i odbojno, što može da dovede do predstave da vaš privatni život u stvari i ne postoji. Ne dozvolite da vas prekrije čamotinja i inercija poslovne svakodnevice: kratke trenutke odmora možete iskoristiti da, na primer, napišete mail voljenoj osobi ili da vodite dnevnik. Telefonski pozivi prijateljima, planiranje zajedničkih izlazaka… svaka od ovih aktivnosti može da pruži dovoljnu meru prijatne promene u odnosu na zahteve posla.

2. Dozvolite sebi jedno „sportsko“ piće

Ukoliko vam piće ne pređe u naviku, povremeni izleti u jednu ili dve čašice dobrog pića po izboru mogu samo da podgreju radnu atmosferu. Momenti monotonije zahtevaju mala iznenađenja: liker u vašoj kafi neće niko primetiti, dok ćete se vi osećati kao da ste ukrali malo zadovoljstvo.

3. Promenite intelektualnu aktivnost

Duge nizove činjenica/podataka povremeno presecite čitanjem stripa, ili pak pokušajte da nabrojite sve glavne gradove koje znate. Ako kolege dele vašu visprenost, povremeno odigrajte neku od jednostavnijih igara (slobodno se možete opredeliti za neku od „igrica iz voza“ iz detinjstva). Nakon ovakvih mini-ekskurzija, svi će biti vispreniji i pristupaće poslovnim zadacima sa većim elanom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.