Osloboditi se negativnih osećanja (2)

Pisali smo o šteti, i fizičkoj i psihičkoj, koju izazivaju nakupljena negativna osećanja – bukvalno kao da su vam se različiti toksini nakupili u organizmu. Srećom, čišćenje od ovakve vrste otrova je daleko od nemogućeg – daleko je čak i od teškog.
Šta treba da uradite? Potrebno je da obezbedite sebi da neko vreme budete neuznemiravane – barem 15 minuta. Budite na tihom mestu i neka vam bude udobno. Ako želite, možete zauzeti uobičajen položaj za meditaciju, ali to nije obavezno, važno je da vam je udobno i da su vam leđa prava, da biste mogle neometano da dišete (možete da sedite, ležite, ako vam se tako dopada i ne ometa vam koncentraciju, možete i da budete naglavačke, stvarno nema striktnih pravila). Zamislite emociju koju hoćete da izbacite i zatim je zamislite kako napušta vaše telo, osetite kako prolazi kroz njega i biva katapultirana napolje, daleko, što dalje od vas. Postupak ponovite sa sledećom emocijom koje hoćete da se oslobodite. Ni same niste sigurne šta se sve nakupilo i šta bi sve trebalo izbaciti? Usredsredite se na rečenicu kao što je: „Oslobađam se svega što me sprečava da postignem ono što želim“, i pustite svoj organizam da sam odredi šta će se i kojim redom izbacivati.
Jednom kada ste izbacili onoliko koliko mislite da možete u toku jedne „seanse“ (vi određujete koliko dugo „seansa“ traje, u zavisnosti od raspoloživog vremena i vašeg strpljenja), dobro je taj „prostor“ popuniti nečim pozitivnim: ljubavlju, unutrašnjim mirom, prihvatanjem, unutrašnjom snagom… Nečim što vam je pozitivno i što doprinosi tome da se osećate dobro. To popunjavanje teče slično kao i izbacivanje, samo u obrnutom smeru – osećate kako vas željeno pozitivno osećanje ispunjava i puni toplotom, energijom, radošću…
Možda vam sve ovo zvuči neobično, ali nije zaista teško za izvođenje. Može da potraje dok se oslobodite nakupljenog tereta, a posle toga, biće dovoljno povremeno „čišćenje“. Probajte! Ništa ne gubite – ništa što biste želele da zadržite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.