Ova jedna stvar iz vaše spavaće sobe je presudna da vaša kosa i koža uvek budu savršeni

Kada je u pitanju vaša lepota, svaki detalj je važan, pa čak i onaj koji je često zanemaren – vaša posteljina.

Dok većina nas više vodi računa o kozmetičkim proizvodima koje nanosimo da kosa i koža uvek budu negovani, malo ko razmišlja o uticaju materijala jastučnice na naše lepotu. Međutim, istraživanja su pokazala da odabir prave tkanine za jastučnicu može imati značajan uticaj na to kako izgledaju vaša kosa i koža.

Dok spavate, vaša koža prolazi kroz proces regeneracije, a krvni protok se povećava kako bi se obezbedile hranljive materije potrebne za obnovu ćelija. Stoga je važno da materijal jastučnice ne iritira kožu i omogućava joj da diše. Gruba i abrazivna tkanina može izazvati trenje i iritaciju kože, naročito kod osoba sa osetljivom ili sklonom aknama kožom.

Što se tiče kose, važno je da tkanina jastučnice ne izaziva trenje koje može dovesti do kovrdžanja ili lomljenja vlasi. Takođe, nečistoće i bakterije sa jastučnice mogu preneti na kosu, ostavljajući je bez sjaja i beživotnom.

Svila se ističe kao najbolji izbor za jastučnicu kada je u pitanju nega za kožu i kosu. Glatka površina svile smanjuje trenje i iritaciju kože, dok istovremeno omogućava kosi da ostane zdrava i bez kovrdžanja. Takođe, svila je manje sklon upijanju vlage, čime se održava hidrirana koža.

Ako preferirate pamučnu posteljinu, birajte jastučnice visokog broja niti, koje su glatke i nežne prema koži. Ipak, pamuk može izazvati kovrdžanje kose i upijati više vlage, što može dovesti do suve kože.

Ukratko, odabir prave tkanine za jastučnicu može imati značajan uticaj kako izgleda koža i kosa. Investiranje u svilenu jastučnicu može biti put za zdraviju i sjajniju kožu i kosu, omogućavajući vam da se probudite sveži i odmorni svakog jutra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.