U trendu

Ovaj crtež prikazuje pravu istinu o zaposlenim majkama (foto)

Peruanski karikaturista na briljantan način prikazao je kompleksne izazove s kojima se suočavaju zaposlene majke, a na kraju krajeva i sve zaposlene žene.

Majke se nalaze na samom vrhu mnogih profesija, a trenutna generacija očeva zaista je više uključena u odgajanje dece i brigu o domaćinstvu nego što su to očevi bili pre, ali ne možemo se pretvarati da zaposlene majke i očevi imaju jednaku priliku na terenu karijera.

Ovu jednostavnu metaforu ilustrovao je peruanski karikaturista dnevnih novina Republika, a zahvaljujući objavi indijskog milijardera Ananda Mahindre na Tviteru, ovaj crtež postao je viralan.

Mahindra je objavio crtež nakon što je čuvao svog jednogodišnjeg unuka nedelju dana.

„Čestitam svakoj zaposlenoj ženi i priznajem da njihov uspeh zahteva mnogo veću količinu napora nego kod njihovih muških kolega“, napisao je u objavi.

Čak i danas, u 2019. godini – majke su često viđene kao ‘glavni’ roditelj. Žene nose teži mentalni teret, rade više sati uz sav neplaćeni rad, provode više vremena u odgajanju dece i kućnim poslovima te imaju manje vremena da brinu o sebi.

S druge strane, jedno istraživanje je otkrilo kako se slobodno vreme muškaraca zapravo poveća nakon roditeljstva, dok se majkama poveća jedino radno opterećenje kod kuće.

Treba naglasiti da crtež nije postao viralan jer je duhovit. I nažalost, s njim se mogu poistovetiti mnoge majke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar