U trendu

Ovaj trik za savršeno blistavu kosu možda ne znate, a poznate dame kunu se u njega

Pranje kose čini se kao zaista najjednostavniji zadatak na svetu, ali ako izostavite važan korak, ona neće biti svilenkasta, puna volumena i sjaja kao kad na primer izađete iz frizerskog salona.

Prilikom pranja kose zaista nemamo gde puno da pogrešimo: nakvasimo kosu, stavimo šampon i dobro isperemo – i to je to. Barem smo svi tako mislili.

Elisabet Bouhadana iz L’Oréal Paris Internationala otkrila je najčešću grešku prilikom pranja kose i ne, ne odnosi se na nanošenje regeneratora celom dužinom.

Naime, možda ni vi niste znali da kosu treba dva puta zaredom šamponirati i isprati.

Kosa koja je tako oprana izgledaće mnogo lepše i živahnije.

„Kosu bi uvek trebalo prati dvaput zaredom. Prvim pranjem vlasište i kosa su oslobođeni prljavštine. Tokom drugog pranja negujući aktivni sastojci u šamponu prodiru u vlasi’, objašnjava ona, a prenosi Tportal.

Međutim to ne znači da morate koristiti dvostruku količinu šampona.

„Prilikom pranja kose dovoljno je koristiti malu količinu šampona. Osim toga, trebalo bi je prati samo svaka dva do tri dana kako bi vlasište imalo dovoljno vremena između pranja za proizvodnju sebuma i ponovnu izgradnju prirodnog zaštitnog sloja. Samo tako kosa će dugo ostati lepa i puna volumena“, zaključuje ekspertkinja.

Takođe, treba podsetiti na to da mokru kosu nikad ne treba grubo trljati nakon pranja. Ako je moguće, osušite je na vazduhu ili samo nežno istisnite višak vode peškirom umesto da je trljate. Takođe, budite vrlo pažljivi i nežni prilikom raščešljavanja mokrih vlasti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.