U trendu

Ove navike nakon seksa uništavaju zdravlje, svaka žena uradi nešto što nikad ne bi priznala

Žene trebalo bi da budu obazrive i da određene stvari izbace ili smanje zbog dobrog reproduktivnog zdravlja. Određene navike nisu dobre po ženski rod. Saznajte o kojim navikama je reč.

Vlažne maramice

Nakon završetka seksa, mnogi ljudi posežu za vlažnim maramicama kako bi se osvežili. Međutim, malo ko razmišlja o sastojcima ovih proizvoda. Mnoge vlažne maramice sadrže hemikalije poput alkohola, glicerina i ulja, koje mogu izazvati iritacije kože, crvenilo, otok i svrab. Stoga, ukoliko ste osetljivi na ove sastojke, preporučuje se da izbegavate korišćenje vlažnih maramica nakon intimnog odnosa.

Nežno čišćenje ženskog polnog organa

Stručnjaci upozoravaju da pranje vagine sapunom može dovesti do alergijske reakcije i iritacije. Vagina je organ koji se sam čisti, te bi trebalo da se tretira veoma nežno. Preporučuje se ispiranje vodom kao dovoljna higijenska mera, ali to je isključivo vaša odluka.

Pravovremeno pražnjenje bešike 

Nakon intimnog odnosa, preporučuje se pražnjenje bešike u roku od sat vremena kako bi se izbegla mogućnost guranja bakterija u mokraćni kanal, što može dovesti do infekcije.

Biranje pravog donjeg veša

Pamučni veš se preporučuje kao najbolji izbor, dok nošenje sintetičkog veša može dovesti do zadržavanja vlage i povećanog rizika od gljivičnih infekcija. Izbegavanje tople kupke Izlaganje kože vodi može smanjiti delotvornost antimikrobne barijere, povećavajući time rizik od infekcija. Stoga se preporučuje izbegavanje skakanja u toplu kadu radi očuvanja zdravlja kože.

(Espreso/republika/N.J.)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar