U trendu

Ovih 10 stvari o vezama svaka žena MORA da zna

Društvo i okolina u kojoj živite često postavljaju pravila kojih ne bi trebalo uvek da se pridržavate. Ovo je usko povezano sa ljubavnim vezama. Žene često odrastaju u zabludi kako je prava ljubav romantična i uvek ima srećan kraj. Međutim, stvarnost je daleko od toga…

Svaka osoba je posebna na svoj način i ima različite potrebe, želje i verovanja i treba na osnovu njih da zasniva svoj život. Predstavljamo vam 10 stvarnih činjenica o vezama koje svaka žena mora da zna.

* Niko vas neće „spasiti“ – Uprkos predivnim romatičnim komedijama gde se uvek nađe zgodan muškarac da pomogne dami u nevolji, u stvarnosti je ipak malo drugačije. Da, verovatno će vam tu i tamo neko pružiti podršku u najtežim trenucima, ali to nije ničija obaveza. Sami ste odgovorni za svoj život i sreću.

* Ni vi nećete nikoga „spasiti“ – Svako pomalo poseduje u sebi tu osobinu da pokuša da pomogne nekome ko je u nevolji. I sigurno mislite da posedujete dovoljno znanja, mudrosti i sposobnosti da rešite svaki problem. Međutim, morate biti svesni da jedina osoba koja sebi u potpunosti može da pomogne jeste ona sama.

* Podrška i slaganje sa nečim su dve potpuno različite stvari – Često se desi da se koncepti slaganja i podrške stavljaju u isti “koš”. Ako se neko ne slaže sa vašim mišljenjem, to ne mora da znači da vas ta osoba ne podržava. Naprotiv, moguće je da neko ne deli ista načela i ne opravdava vaše postupke, a opet, da vam daje stopostotnu podršku.

* Nije sve ni u podršci – To što partner ne želi da uradi sve što zahtevate, ne znači da vas ne podržava. Takođe i vi morate da budete oprezni da ne ispunjavate sve njegove želje, jer ćete na taj način izgubiti sebe. Pronađite način da sebe i svoje potrebe stavite na prvo mesto. Bićete srećniji, ali i mnogo bolji prema svom partneru.

* Verujte u prvi utisak – Kada vam neko u startu pokaže kakav je, verujte mu. Često se desi da neko ko je u početku bio dobar, kasnije pokaže svoje pravo lice. Tada obično poričemo da je taj neko upravo takav i nadamo se da će se nekim čudom promeniti. Sledite svoj instinkt i, ako je vaš prvi utisak negativan, verujte mu.

* Prava ljubav zahteva prihvatanje – Svaka osoba ima svoj put, svoj sopstveni život. Ponekad, u potrazi za intimnom i ozbiljnom vezom, pronaći ćete osobu koja možda u tom trenutku ne deli iste želje i potrebe. Budite iskreni kako biste pronašli ono što vam je zaista potrebno. Prihvatanje, kako sopstvenih, tako i tuđih želja i potreba, omogućiće bolju komunikaciju i zdraviju vezu.

* Izazovi i prepreke nisu znak da je vreme za odlazak – U stvari, izazovi mogu da budu znak da je vreme da stvari postanu ozbiljnije. U svakoj vezi partneri dođu do tačke kada stvari počinju da se komplikuju. Ali, to ne znači da treba da dignete ruke od svega. Prihvatite probleme i pronađite način kako da ih zajedničkim snagama rešite. Ovo će vas još više zbližiti.

* Sreća počinje od vas – Ponekad problem nije u tome šta ta druga osoba ne radi za vas, već šta vi ne dajete. Konačni ishod svake veze upravo je obostrano ponašanje. Za vezu je potrebno dvoje. Nađite kompromis i trudite se da ona uspe.

* Da li se život svodi na onog „pravog“ – Da li se život svodi na samo jednog, onog „pravog“ ili postoji više osoba koje će uticati na vaš život? Ovo je individualno putovanje i svako za sebe bira ono što mu odgovara. Budite otvoreni i shvatićete šta je za vas najbolje.

* Ne postoji garancija na vezu – Muškarci su kao gosti u vašem životu – neki dođu i brzo odu dok neki mogu da se zadrže po nekoliko godina pa na kraju opet da odu. U svakom slučaju, to je nešto što ne možete da kontrolišete. Prihvatite da je život pun iznenađenja i preokreta i pokušajte da pronađete ravnotežu unatar konstantnog „haosa“, piše minimagazin.info.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar