U trendu

Ovo nikada nemojte raditi kad se probudite

Gotovo svako od nas radi ovu grešku. Setite se bilo kog radnog dana u sedmici i svog jutra. Prvo, teško vam da se potrudite, zatim i da ustanete, a kamo li još da se sredite u kratkom vremenu kako biste stigle na posao ili krenule u obavljanje bilo kakvih obaveza.

A šta je tek s kosom kada je vidite u izdanju neposredno nakon buđenja? Upravo zato, češljanje kose prilično je uobičajeno u ranim jutarnjim satima.

Međutim, prema nekim beauty stručnjacima, ovu aktivnost najbolje je izbegavati u prvim satima dana. Potvrdio je to i poznati celebrity frizer George Northwood koji se, među ostalim, brine za kosu manekenke Rosie Huntington-Whiteley kao i britanske „it“ devojke Alexe Chung koji je otišao i korak dalje pa tvrdi da rano jutarnje češljanje zapravo može upropastiti vaš izgled.

– Kao prvo, češljanje kose ujutro dovodi do toga da ona postaje neuredna i nakovrdžana, a kao drugo, uvek postoji mogućnost da je oštetite.

Umesto četke, koristite prste, jer ćete moći osetiti zapetljane delove – otkriva George.

Osim toga, on preporučuje spavanje s kosom u laganoj punđi koju ćete dobro pričvrstiti ukosnicama kako bi se ona držala na mestu.

Ujutro, kada se probudite, raspustite punđu, stavite malo ulja u kosu i prođite je prstima. A ako baš ne možete zamisliti jutro bez četke, onda se pobrinite da njome pređete površinu cele kose samo jednom, prenose mediji u regionu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.