U trendu

Signali da vam je FRIŽIDER NA IZDISAJU

Život jedne savremen porodice danas se ne može zamisliti bez frižidera. Ipak, da vam se ne bi desilo da iznenada ostanete bez njega, morate obratiti pažnju na suptilne znakove koje vam frižider šalje, a koji znače da se ovom uređaju bliži kraj.

Hrana vam se kvari

Iako joj nije istekao rok, hrana je počela sve češće da se kvari. Vrlo je moguće da je otišao gumeni deo na vratima, te da su počela slabo da dihtuju. Proverite da li je u pitanju gumeni deo ili je možda temperatura viša od idealne. U tom slučaju morate pozvati servis.

Zamrzivač previše hladi

Na uputstvu pogledajte koja je idealna temperatura zamrzivača. Ako je niža, primetićete stvaranje naslaga snega i leda. Proverite gumu na vratima pošto postoji šansa da pušta topao vazduh.

Zadnja strana topla

Inače, zadnja strana frižidera toplija je od prednje, ali ne bi smela da bude mnogo topla. Problem mogu da izazovu navoji na zadnjem delu koji su počeli da se zagrevaju. Čak i nečistoća i loša ventilacija u kuhinji mogu biti razlozi. Prvo što možete da uradite jeste da očistite zadnji deo frižidera.

Počeo da zuji

Ako čujete motor da radi glasnije nego dosad, a frižider vam je star, moguće je da ga morate zameniti. Pored toga što je na izdisaju, povećaće vam i račun za struju.

Raste račun za struju

Porastao vam je račun za struju, a niste povećali potrošnju. Ako neki deo frižidera ne radi kako treba, kondenzator, ventilator i termostat će trošiti više energije

Pojavile se kapljice vode

Na vratima i/ili zadnjoj strani unutrašnjosti frižidera vidite kapljice kondenzacije. To je znak da se frižideru bliži kraj. Pomoću testa s novčanicom ili listom papira proverite da li je problem u vratima. Zatvorite vrata frižidera preko novčanice ili lista tako da pola ostane unutra, a pola napolju. Ako ispadne, ne rade kako treba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar