U trendu

Ovo su sigurni signali da ćete omanuti

Neka vas naslov ovog teksta ne zbuni: ne govorimo ni o kakvim proročanstvima propasti, niti o nekakvim tajanstvenim znacima. Radi se o stvarima koje svako može da primeti – i koje prilično jasno signaliziraju da ta osoba neće uspeti ono što je naumila.

Sakupljate informacije – ali ama baš ništa ne preduzimate. Naravno, ukoliko nešto želite da postignete, svakako da će vam pomoći da se što bolje informišete. Ali, ako samo sakupljate informacije, čitate, istražujete, idete na različite kurseve i seminare, slušate šta razni imaju da kažu o tome, a ništa od toga ne primenjujete, omanućete. Da biste uspeli, neophodno je da nešto uradite – a to nešto nije samo sakupljanje informacija o tome kako se nešto radi.

Puno pričate o svojim velikim planovima – a ništa ne radite. Ukoliko samo pričate da ćete ovo i ono, a ništa ne radite u tom smislu, trebalo bi da se zapitate zašto se tako ponašate. Svi vaši prijatelji, poznanici, i poneki slučajni prolaznik znaju za vaše veličanstvene ideje, ali niko nije video da je makar nešto povodom toga urađeno? Vreme je da s reči pređete na dela – ili ćete omanuti, jer ništa niste konkretno uradili.

Niste stoprocentno posvećeni tome što radite. Ako niste u potpunosti posvećeni, oklevaćete, odlagaćete, niste voljni da hrabro krenete napred i učinite to što želite. Postanete neodlučni, i sve se svede na spisak lepih želja, na nade, obećanja – i ni na šta konkretno. Rezultati ispadnu, u najboljem slučaju, polovični – znatno je verovatnije da rezultata i ne bude, zbog odustajanja.

Smatrate sebe žrtvom, i davite se u samosažaljenju. Mnogi ponekad pomisle: „Teško meni, jadna ja, zašto mi se ovo dešava?“ ili nešto u tom stilu, ali, ako se prepustite takvim razmišljanjima, ništa nećete postići, osim što ćete sebi dokazati da ste jadni i da vam ništa ne ide – jer ništa ni ne uradite. Naravno, moguće je da su vam se jako loše stvari desile u prošlosti, i tu ništa ne možete – ono što možete jeste da uzmete svoj život u svoje ruke i potrudite se da stvorite nešto lepše.

Ne tražite pomoć kad vam je potrebna. Ukoliko pokušavate nešto iole kompleksnije, sasvim je moguće da u nekom trenutku nećete umeti dalje. Propast? Ne ukoliko potražite i nađete nekog ko ume dalje – niko ne zna niti ume sve, ali se uz pomoć onih koji umeju jako mnogo može postići. I, nisu ljudi toliko nevoljni da pruže pomoć ako imate nešto konkretno što vam je potrebno, koliko su mnogi nevoljni da pomoć uopšte traže. Moguće je da će neko odbiti da vam pomogne; u tom slučaju, potražite pomoć nekog drugog, nemoguće je da u toj stvari samo ta jedna osoba može nešto da učini.
Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)