U trendu

Ovu frizuru izbegavajte nakon 50. godine: Sa njom ćete izgledati starije (foto)

Modni kritičari složili su se oko nekoliko komada odeće koje žene nakon što napune 50 godina, nikako ne bi trebalo da nose, a osim odeće na listi se našla i frizura koja nas nakon ulaska u 6. deceniju može učiniti samo starijim.

Reč je o dugoj kosi koja je sinonim za mlade devojke. Činjenica je da kod ljudi – i kod žena i kod muškaraca – kosa stari. A održavati ih u urednom stanju – takvom koje ne nagoveštava starenje celog organizma – postaje sve teže.

Osim toga, kosa nas može „progutati“ i učiniti da izgledamo mnogo starije. Kvalitet dlake s godinama se menja, kao i gustina kose, a samim tim je i dosta teže negovati je.

Staroj kosi nedostaje vlaga, ona je sklona krzanju i opadanju. A farbanje može samo doprineti bržem oštećenju. S godinama žensko telo počinje da proizvodi manje estrogena, hormona koji je odgovoran za životni ciklus ćelija kože i kose, prenosi Stil.

Ali nisu samo dame suđene na propadanje kose. I muškarci istu muku muče.

I nije u pitanju nikakva tradicija, da vas ne lažemo: Ženama u starijoj dobi ne stoji lepo duga kosa jer je ona tada obično tanka i isušena, te izgleda stvarno loše.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.