U trendu

Pakovanje za put (1)

Dolazi vreme godišnjih odmora i, ako ćete nekud putovati, pre toga vam predstoji pakovanje uz večitu žensku muku (dobro, i neki muškarci imaju problem s tim) – kako poneti sve što vam treba, a da vam za to ne bude neophodna četa nosača i da, ako putujete avionom, ne plaćate dodatne (prilično velike) sume novca zbog prevelike težine prtljaga?
Tu je organizacija glavna. Zamislite destinaciju na koju putujete, i onda razmislite šta će vam biti neophodno tamo, kuda sve planirate da idete i šta da radite na tim mestima, i koje su vam stvari potrebne za to. Ovde je ključna reč "neophodno" – nemojte poneti "ceo orman" jer bi vam baš zgodno došlo da imate svaki komad garderobe koji posedujete pri ruci, nego ponesite ono bez čega ne možete. Sastavite spisak stvari koje ćete poneti, to će vam skratiti vreme pakovanja i omogućiti vam da proverite jeste li zaista ponele sve što je neophodno. Pakujte se veče pre putovanja, tako ćete imati vremena da još jednom proverite spisak i da dodate ono čega se niste setile prilikom sastavljanja.
Što se izbora garderobe tiče, odaberite jednu ili dve osnovne boje (crna je, recimo, dobar izbor jer se slaže s maltene svim) za onu odeću koju ćete obući više nego jednom. Za skoro svako putovanje su od te vrste odeće dovoljni suknja, blejzer, dva para pantalona i farmerke – uglavnom je dovoljno i manje od toga, a više zaista teško da će vam biti potrebno. A zatim odaberite manje komade odeće koji će se uklapati s ovim osnovnim; te manje komade birajte tako da budu lagani i od materijala koji se ne gužva. Topići, majice kratkih rukava, bluzice – izbor je na vama, samo ih nosite u razumnoj količini (ako ćete na putu biti deset dana, zaista vam nije neophodno dvadeset majica). Dodajte tome i ono što ćete raditi na putu – ako idete na more, dva kupaća kostima, ako ćete dosta pešačiti udobne cipele ili patike, i tako redom. Zbog nepredvidljive klime dodajte i džemper, u boji koja se slaže s većinom vaše garderobe. Ukoliko želite da obogatite svoje mogućnosti za lep izgled prilikom izlazaka na putu, setite se sitnica kao što su marame i nakit (ne onaj najskuplji!) – to zauzima jako malo mesta, a ima veliku moć transformacije kompletnog izgleda.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar