Pincete u gradskom prevozu

Konvencije lepog ponašanja su brojne i nipošto nisu iste za različite kulture. Pravila takozvanog bontona, jednom sačinjena, ne važe beskonačno i menjaju se sa pojavljivanjem novih oblika ponašanja.

Zanimljiv primer za navedeno jeste mini-bonton za žene, koji je ovih dana javnosti putem Interneta objavio stilista Džon Gustafson. On je, naime, određena ženska ponašanja označio kao neprilična ukoliko se sprovode u javnosti – sa nekim zamerkama nismo se složili, dok su druge prihvatljive i razumljive. Prosudite sami.

Čupanje obrva u javnosti:

Čin čupanja dlačica sam po sebi ne iritira (u suprotnom bi se svi gnušali frizerskih salona). Ono što je, svakako, neprijatno jeste bacanje dlačica naokolo – retko ko se potrudi da svoje „telesne zaostatke“ ukloni na odgovarajući način. Dakle – nemojte čupati obrve u čekaonici ispred ordinacije, već otidite u prostoriju predviđenu za slične aktivnosti (WC).

Ceđenje bubuljica na javnom mestu:

Za većinu ljudi je definitivno neprijatno da gledaju tuđe telesne izlučevine, a „sadržaj“ bubuljica sigurno nije nešto što će oduševiti okolinu. Kao i u prethodnom slučaju, pokušajte da „operaciju“ izvedete na mestu predviđenom za to.

Nanošenje dezodoransa u gradskom prevozu:

Iako osoba koja stavlja dezodorans smatra da je u pitanju najlepši miris na svetu, drugi možda neće deliti isto mišljenje. Zajednički zatvoren prostor prisiljava one u njemu da dele i vazduh, a jak miris može ne samo da smeta već i da izazove mučninu onih sa osetljivim stomakom. Čestice parfema lako se upijaju u odeću, a osoba pored vas ipak nije birala vaš parfem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.