U trendu

Plastična hirurgija: izdajnički znaci

Lepo, lepše, najlepše! Nezadovoljne ste svojim izgledom, i to u toj meri da ste rešili da izvesnu količinu vremena i priličnu sumu novca potrošite na plastičnog hirurga. Ipak, pretpostavljamo da želite da svi veruju da je vaša novostečena lepota prirodna, a ne „ukradena“.

Evo nekih znakova koji mogu otkriti da su izvršene određene intervencije, kao i kako da ti znakovi budu manje upadljivi. Da podsetimo: ako baš ne možete da preživite sa sopstvenim izgledom (ovde govorimo o plastičnoj hirurgiji iz estetskih, a ne medicinskih razloga), makar budite svoji – razmislite šta bi na vama najbolje izgledalo, umesto da tražite „usne kao Liv Tajler“. Možda ćete i postići izgled sličan izgledu neke zvezde, ali kako, nakon toga, možete znati da li se ljudima sviđa vaš izgled zato što je vaš, ili zato što im ličite na nekog ko nema nikakve veze s vama?

Pogledajte oko sebe: vidite li nekog kome su obrve postavljene pola centimetra ili više iznad koštane ivice očne duplje? Ako je odgovor „da“, ta osoba je uradila lifting kože čela – ljudi često mešaju nisko postavljene obrve sa opuštenošću usled starenja. Ukoliko je lifting urađen kako treba, obrve će biti u liniji sa koštanom ivicom očne duplje i veoma blago će se uzdizati.

Na plaži ste: ako vidite kružne ožiljke na bokovima i na stranama butina, znajte da je to znak liposukcije. Vidite li osobu koja na butinama skoro da nema masnog tkiva, ali joj je koža namreškana – i to je znak liposukcije. Ukoliko ćete se podvrgnuti ovom zahvatu, proverite da li se vaš hirurg u toku intervencije služi cevčicom. Ravnomerno uklanjanje masnoće je najbolji način da vas ne „provale“.

Ako je kost nosa neprirodno prava i pri kraju se izdiže, rađena je rinoplastika (operacija nosa). Takav izgled izbegava se time što se ne skine previše sa nosa. Takođe, izdajnički znaci su i špicast nos i ulegnuće na mestu gde se kost i hrskavica spajaju – treba samo skinuti manji sloj hrskavice.

Grudi: gornja polovina punija od donje, grudi nemaju prirodan pad nadole – to su znaci silikona u grudima. Preporuka: koristiti submuskularne implantate, jer izgledaju prirodnije.

Upadljivi ožiljci iznad ušiju, koža toliko zategnuta da se sija – to su znaci da je lenj (ili prezaposlen) hirurg zatezao lice – umesto da uradi više finih rezova, uradio je samo jedan i tako previše zategao kožu. Alternativa: uraditi endoskopski mini-lifting, jer to zahteva samo jedan mali rez iznad uha.

Za kraj, neka upozorenja. Liposukcija velikog obima (recimo, pacijent(kinja) želi da postane šest-sedam brojeva mršavija) će znatno smanjiti i količinu tečnosti u organizmu, što će povećati rizik od krvarenja rane i nepovoljno sniziti krvni pritisak. Bolja varijanta je više manjih liposukcija. Ako pak želite da smanjite trbuh, znajte da će vas prilično boleti, jer su neophodni veliki rezovi i zašivanje mišićnog tkiva – linija zašivanja unutar tela može da bude i 45 cm dugačka, a osećaćete je prilikom svakog pokreta tela.

Možda je ipak bolje da zadržite svoj prirodni izgled.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.