Pleh za mafine kao ukras

Nekada se dešava da želite lepo da ukrasite svoj dom, ili neki njegov deo, naročito ako dočekujete goste, a finansijski ne stojite baš najbolje. U vreme novogodišnjih praznika, a i pre i posle njih, uz malu modifikaciju, kao lep ukras može da posluži pleh za mafine ukoliko baš tog trenutka nije u upotrebi.
Kako pleh za mafine može da posluži kao ukras? Lako, uz određene dodatke. Za početak, naravno, treba da bude blistavo čist. Jednom kad zablista, potrebne su vam široke ukrasne sveće (mogu i obične, važno je da su široke) i poneka novogodišnja kuglica. A onda ukrašavanje može da počne.
U otvore za smesu za mafine stavite sveće; pobrinite se da ih voskom zalepite, a zatim ih opet ugasite. U poneki od otvora nemojte staviti sveću, već lepu kuglicu za jelku. Ako se ne radi o novogodišnjim praznicima, same odlučite hoćete li koristiti i kuglice za jelku kao ukras ili ne. I – vaš lepi ukras je skoro spreman.
Pre nego što stignu gosti ili pre nego što počne sama prilika za koju ste odlučile da upotrebite ukras, upalite sveće umetnute u pleh za mafine. Najbolje je da za tu priliku ne budu korišćeni nikakvi veliki lusteri, kako bi sveće davale lepši plamen; same odredite da li vam više odgovara da sva svetla budu pogašena, ili vam je to suviše mračno i potrebno vam je svetlo nekih manjih lampi.
Ovakav ukras ne košta skoro ništa – koristite ga ako ionako već imate pleh za mafine, a sveće, posebno ako nabavljate one obične, ne koštaju baš toliko mnogo, moguće je da i sveće već imate u kući – ali uprkos tome što ne plaćate puno, ovaj ukras daće vašem domu sjaj raskoši.
Dati lep, pa i raskošno prazničan izgled svom domu, uopšte ne mora da košta mnogo – dovoljno je malo kreativnosti prilikom upotrebe onoga što već imate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.