Pogrešan izbor kozmetike? Pripazi na ove znakove

Teško ti je da odoliš nekom novom proizvodu za negu lica ili tela? Znamo kako se osećaš. Biranje i isprobavanje novih proizvoda za negu kože lica, za negu tela ili kose raduju mnoge od nas i mogu biti vrlo uzbudljivi. Ali uzbuđenje prolazi vrlo brzo kada s novim proizvodom ne postignemo željene rezultate ili još gore, ako njime iritiramo kožu.

Bolje je sprečiti nego lečiti

Pogrešno odabrana kozmetika može da ostavi neprijatne posledice, pa zato pripazi pre biranja. Idealno je ponudu takvih proizvoda potražiti na internetu, proveriti brendove, proizvođače i sastojke.

Kupovinu definitivno olakšavaju portali kao što je Idealno.rs, specijalizovani za upoređivanje ponuda i proizvoda veb prodavnica.

  1. Otvori kategoriju Lepota i zdravlje u najvećem onlajn tržnom centru Idealno.rs
  2. Proveri ponude i cene za više od 11.000 proizvoda za lepotu i zdravlje
  3. Instaliraj dodatak za Chrome 1-2-3 Kupovina s Idealno.rs i otkrij najbolje ponude kozmetičkih proizvoda dok pretražuješ na Guglu

Imaj na umu da samo zato što je neka krema za lice ili šminka odgovarala tvojoj prijateljici ne mora da znači da će odgovarati i tebi. Pripazi na ovih 6 znakova i proizvode za negu lica i tela biraj pažljivo.

Pojavio se osip na koži

Pojava osipa na koži ili bubuljica je siguran znak da tvoj novi proizvod za negu kože nije dobar za tebe i tvoj tip kože. Postoji čitava lista mogućih razloga zašto se to događa – možda je u pitanju alergija na neki od sastojaka ili je prosto ta kombinacija sastojaka prejaka za tvoj tip kože – najbolje što možeš da učiniš u ovom slučaju je da odmah prestaneš sa upotrebom novog proizvoda.

Tvoja šminka nije dobra

Neprijatne reakcije na koži mogu da se primete i prilikom nanošenja nove šminke. Makeup je najbolji kada se nanosi na čistu i hidriranu kožu – i zbog toga sve neprijatne reakcije na koži mogu da postanu vrlo očigledne. Kada je reč o pogrešno izabranom proizvodu za šminkanje mogu da se primete brojne promene na koži, od perutanja preko isušenosti do crvenila koje je praktično nemoguće sakriti.

Tvoja koža je osetljiva

Osetljivost posebno dolazi do izražaja kada koristiš proizvod za negu tela koji ne odgovara tvom tipu kože. U tom slučaju koža će izgledati još osetljivija – ako si takva neprijatna iskustva već imala,  nuspojave mogu biti još očiglednije.

Koža je suva

Ako je koža zategnuta, osećaš svrab ili dolazi do perutanja kože vrlo je verovatno da je krivac tvoj novi proizvod za negu kože lica. Slično kao i kod osetljivosti kože, ako se pojave ovi simptomi proveri da li tvoj novi proizvod za negu sadrži sastojke koji isušuju kožu, na primer alkohol. Možeš da budeš alergična na neki od sastojaka proizvoda. U ovom slučaju je najbolje da odmah prestaneš sa upotrebom proizvoda i da kožu dobro i detaljno hidriraš.

Promena godišnjeg doba

Dobra ideja je prilagoditi negu kože lica, tela i kose vremenskim uslovima odnosno godišnjem dobu. Nisu svi proizvodi pogodni za sve sezone, baš kao što sigurno imaš omiljene parfeme za zimu i one za leto. Ako tokom letnjih meseci koristiš novi proizvod koji ti je bio odličan tokom zime – posljedica može biti premasna i iscrpljena koža.

Koristim ga tek nedelju dana

Kada počnete sa korišćenjem novog proizvoda, ne treba biti preterano strpljiv. Ali ako neki novi proizvod koristite tek nedelju dana i još uvek ne vidite rezultate – a pod uslovom da se ne javljaju neki od gore nabrojanih simptoma – budite strpljive, čuda se ne događaju preko noći.

Za kraj, obavezno proveravaj svoj ormarić sa šminkom i kozmetičkim proizvodima, jer svi znamo da koža teško oprašta. Sve nepravilnosti na koži, nastale pogrešno izabranim proizvodima za negu ili šminkom kojoj je istekao rok trajanja, trebaće mnogo više vremena i strpljenja da bi se izlečile i uklonile nego što je trebalo da uopšte nastanu.

Jednostavnim koracima do najpovoljnijih ponuda proizvoda za lepotu

Svakako iskoristi prednosti portala Idealno.rs jer će ti uštedeti vreme za pretraživanje proizvoda, ali i popriličnu svotu novca, a da bi znala da iskoristiš sve što ti portal nudi, ovo su ključne funkcionalnosti koje su ti na raspolaganju već prilikom sledeće kupovine.

  • Uporedi proizvode koji ti se najviše sviđaju – izabrane proizvode za negu lica i tela uporedi prema njihovim karakteristikama i izaberi one koji će odgovarati svim tvojim potrebama.
  • Dodaj u listu – sačuvaj sve proizvode za lepotu koje želiš i koji ti se sviđaju, i dodaj ih na svoj spisak za kupovinu.
  • Aktuelni katalozi – obavezno proveri akcijske ponude omiljenih drogerija u aktuelnim katalozima i lecima.

(Sponzorisan članak)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.