U trendu

Pogrešan smisao za humor

Smisao za humor je jedna od ključnih osobina ukoliko želite ikakvu popularnost u društvu, bilo da se radi o poslovnom okruženju, porodičnom okupljanju, ili druženju s prijateljima. Ovo ne znači da morate biti komedijaš, ali neka doza smisla za humor jeste neophodna – i to pravog smisla za humor.
Neko bi se mogao upitati: a zar postoji pogrešan smisao za humor? Pa, postoje oni koji smatraju da imaju smisao za humor, a da se zapravo radi o nečemu sasvim drugom. Recimo, o sarkazmu. Sarkazam može da se čini zabavnim – ali samo osobi koja ga primenjuje i, eventualno, nekome ko jako ne voli žrtvu sarkazma, pa uživa u posmatranju njene nelagode. Izuzev toga, sarkazam je neprijatan, a osoba koja ga često koristi teško da će biti omiljena.
Postoje i detinjaste šaljivdžije koje smatraju da je mnogo smešno ako smeštaju vickaste „fore“ prijateljima, poznanicima, kolegama… Te „fore“ jesu zabavne – ako ste dete, pa vas proglase nestaškom. Kad se tako ponaša odrasla osoba, smatraju je infantilnom, i ono što ta osoba naziva humorom izaziva kiseo osmeh ili kolutanje očima.
Naravno, nije popularno ni potpuno odsustvo smisla za humor, tipično za osobe koje sebe i svoje vreme smatraju previše bitnim da bi se bavile takvim banalnostima. Takve osobe često ni sebi ne priznaju da im smeta to što nisu nimalo omiljene, jer uglavnom ubede sebe da je biti omiljen u društvu – bilo kom društvu, makar se radilo i o njima dragim osobama – još jedna banalnost na koju ne vredi trošiti vreme.
Šta učiniti ako niste ni sarkastični ni infantilni šaljivdžija, nego prosto ne umete da nasmejete društvo, ne umete ni vic da ispričate kako treba? Dobro je da i ne pokušavate da viceve pričate na silu, jer ćete zvučati izveštačeno. Umesto toga, setite se da ne ume svako da ispriča vic i da to nije nikakva sramota – ali svako može da se nasmeje. Potrudite se da stvari posmatrate s vedrije strane, opustite se, nasmejte se na nečiju bezazlenu šalu – i delovaćete kao prijatnija osoba, osećaćete se bolje, i niko vas neće smatrati ni neumesnim ni „operisanim“ od smisla za humor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)