U trendu

Popravljanje šminke u poslednjem trenutku

Poznate su situacije u kojima kasnite na važan sastanak i šminkate se na brzinu: baš u poslednjem momentu, nakon povlačenja završnog poteza, uspete da se ubodete četkicom za maskaru u oko i razmrljate šminku, tako da ličite na strašilo; ili: za pet minuta izlazite na scenu i shvatate da vam se (jeftino kupljen) karmin od glatkog sloja boje na usnama pretvorio u sloj trunja, a da pri ruci nemate nijedan kvalitetniji kojim biste rešili stvar.

Savet makeup stručnjaka glasi da u ovakvim situacijama, pre svega, ne treba paničiti. Najčešća stvar koju žena uradi jeste da nervozno i u brzini zamoči kozmetički štapić u vodu ili kremu, pa onda krene na „instant“ uklanjanje greške. Ovo najčešće rezultira još većim neredom: od male crne crte ispod oka napravi se velika crna mrlja, a karmin koji ste pokušali da obrišete jedni potezom maramice ostavi veseli crveni trag svuda oko vaših usta.

Evo nekoliko saveta kako efikasno i brzo ukloniti greške u šminkanju:

Maskara

– Ako se deo maskare našao na kapku, ne treba ga brisati odmah nakon nanošenja, već sačekati da se osuši i onda ukloniti suvim štapićem ili četkicom. Na ovaj način nećete mnogo oštetiti sloj senke koji ste prethodno naneli na kapke.

– Ukoliko se maskara razmazala ispod donjeg kapka, tada na štapić treba naneti tanak sloj sredstva za skidanje šminke (poželjno je da ne bude na bazi ulja), i „obrisati“ grešku.

– Poznati slučaj slepljivanja trepavica može se regulisati upotrebom stare maskare – osušenom četkicom (naravno, prethodno opranom i očišćenom) razdvojte trepavice.

Senka za kapke

– Stručnjaci kažu da je pre nanošenja sloja senke uputno naneti malo pudera ispod oka, tako da višak senke koji padne može lako da se ukloni četkicom (puder sprečava da se senka upije u kožu).

Karmin

– Neravnomerno iscrtane usne se, umesto brisanjem, lakše mogu korigovati olovkama za ispravljanje ili onima u boji kože. Ove prve, tzv. remover pencils, izgledaju kao providan vosak i veoma precizno uklanjaju prethodno nanetu olovku u boji.

Ovakvi mali trikovi pokazuju se u praksi kao više nego korisni, budući da štede vaše vreme i živce, a i količinu kozmetičkih sredstava koja će biti upotrebljena u procesu korekcije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.