U trendu

Popularna šminka s nepopularnim efektima

Sigurno ste nekad videli nekog ko je jednostavno našminkan loše – niste uvek sigurni šta je to što ne funkcioniše, ali šminka tu definitivno nije donela nikakvo poboljšanje (što bi, valjda, trebalo da joj je svrha). Postoje neki potezi u šminkanju koji se često primenjuju, a koji mogu biti vrlo pogrešni.
Jedna od najčešćih grešaka jeste previše rumenila. Svrha rumenila jeste da se izgleda sveže i mladalački, kao da ste se zarumeneli prirodnim putem, od boravka na svežem vazduhu, od toga što ste stidljivo pocrveneli… Višak će samo doneti kontraefekat ili dati veštački izgled. Rumenilo je najbolje naneti pre bilo koje druge boje. Ako izgledate kao da biste mogle da nanesete malčice sjaja na usne i malo maskare i tako istrčite iz kuće, savršeno. Bitno je odabrati i boju. Možete želeti da eksperimentišete, naravno, ali „breskvica“ je obično najefikasnija. Veoma je bitno i gde se nanosi rumenilo: nasmešite se i nanesite malčice rumenila na jagodice. To je to, jer biste i prirodnim putem, ako vam je s kožom sve u redu, samo tu porumenele.
Čuvena plava senka za oči, popularna kao najčešći izbor još od šezdesetih godina prošlog veka. Možda je popularna, ali na velikom broju žena izgleda prenapadno i preupadljivo – od senke se ne vidite vi. Možete čak i dobiti kompliment za tu senku, da stvarno izgleda super, a komplimente svi volimo. Problem je što se, kao što smo rekli, od intenzivne plave senke nećete videti vi – primećivaće se samo mnogo lepa plava boja.
Još jedan problem s plavom bojom, mnogima omiljenom, u bilo kom delu šminke oko vaših očiju: ako imate makar i trunku podočnjaka (a malo ko nema, zbog hronične iscrpljenosti i pretrpanosti obavezama), plavo će ih istaći. Slično kao kad izgorite od sunca a obučete crvenu haljinu. Pokušajte s nekim toplijim nijansama, kestenjastom, bronzanom… To može da „ubije“ plavu.
Jedna od najpopularnijih boja za šminku svakako je siva. Daje tako željeni misteriozan izgled, mačkasti… To je super, ali ako vas je neko pitao da li ste u redu, izgledate umorno, a vi se ne osećate nimalo umorno, razlog je najverovatnije siva u nekom delu vaše šminke (siva senka, sivoroze rumenilo, sivkastosvetloljubičast ruž – to su sve lepe boje, ali mogu da istaknu i najmanju trunku sivog na vašem licu).
Karmin koji ide preko linije usana: neke dame veruju da im to čini usne punijim, ali nije tako – samo čini da liče na klovna. Tajna punih usana je u sjaju za usne. Odaberite ruž koji je boje vaših usana ili do dve nijanse tamniji. Nanesite ga preko usana, ni milimetar dalje, a onda nanesite sjaj. Svetlo će se odbijati od sjaja i davaće iluziju punoće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.