U trendu

Posao mu je bitniji od vas? Evo kako da se izborite s tim

U današnje vreme ubrzanog života i kada je digitalizacija u punom jeku, teško je izbeći stres kojim smo svi izloženi. Takav način života donosi možda prednosti na poslu, ali veza ponekada može da trpi.

Zato vam donosimo neke savete kako da postupite ako je vaš partner veliki radoholičar, te se ne odvaja od računara ili laptopa ni kod kuće kada bi trebalo da provodite više vremena zajedno.

Kvalitet, a ne kvantitet

Ako ste u vezi ili braku s radoholičarom trudite se da vreme koje provodite s njim provedete kvalitetno. Nemojte da se svađate s njim i da mu zamerate što malo vremena provodi s vama, već pokušajte da zajedničke trenutke učinite što lepšim.

“Napravite plan zajedničkih aktivnosti poput zajedničkog čitanja neke knjige ili gledanja filma u večernjim satima. Samo se pobrinite da to bude kvalitetno potrošeno vreme”, savetuje Agostino

Prepoznajte korist u njegovom entuzijazmu

Ako je vaš partner usredsređen samo na svoju karijeru i ne smatra je njegov rad zapravo posao, pokušajte da vidite neku korist u njegovom entuzijazmu.

“Kada moj klijent voli ono što radi, ta radost i ispunjenje su dobri za vezu”, rekla je. Ukoliko je vaš partner srećan na poslu sigurno neće svoju frustraciju prenositi i na vas.

Odložite telefon barem na nekoliko sati

Želite li da vaša veza uspe, partner koji je radoholik mora da odloži telefon kako vreme koje provodi s porodicom ne bi ometali poslovni razgovori.

“Kada razgovaram s klijentima kažem im da zajedno odrede konkretna, prihvatljiva rešenja da makar pola sata ili sat, svake noći isključe telefone i računare “, rekla je terapeut Elizabet LaMote.

Promenite način na koji govorite o problemima u vezi

Ako vas izbacuje iz takta to što vam partner konstantno radi, recite mu to otvoreno. Pre toga pokušajte da svoje probleme ne doživljavate preozbiljno.

Nikako nemojte previše kritikovati svog partnera. Kada mu kažete šta mislite dajte mu šansu da i on kaže šta misli o tome. Ponekad ozbiljan problem nakon razgovora može biti smešan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar