Post festum

Da, konačno je nastupio i taj dan… Novogodišnja histerija je okončana, ali je ujedno otvorena i sezona prazničnog raspoloženja. Ovo tzv. post party stanje podrazumeva zaostatke (naporne) novogodišnje večeri manifestovane u najrazličitijim oblicima: od glavobolje prouzrokovane preteranom konzumacijom alkohola, preko ceduljica sa brojevima telefona, do promrzlina, opekotina i sličnih simptoma vesele novogodišnje atmosfere.

Postoje dva puta za koja se možete opredeliti: jedan (razuman) glasi da u širokom luku treba zaobići „reprize“ Nove godine, čuvati se oblapornosti i nerazumnog ostajanja na zadimljenim mestima do u kasne sate; druga mogućnost je prepuštanje vlastitom hedonizmu. Ukoliko vas ne brinu podočnjaci, kilogrami ili zdrav život, novogodišnja atmosfera jeste pravo vreme da se upravljate prema sopstvenim, nezajažljivim željama.

Ovaj „algoritam“ odluka dalje vodi ka mogućnosti pronalaska zanimljive lovine u liku muškarca. Žurke, reprize i drugi karnevalski novogodišnji momenti mogu da iznedre interesantan primerak ili bar šansu za dobar flert. Možete (a i ne morate) naleteti na „muškarca svog života“. No, treba se opustiti u svakom slučaju. Valjda novogodišnje zabave i služe za to.

Ali, uz sve prednosti neobuzdanog hedonizma treba (ipak) zadržati deo mere. Dakle – zabavljanje sa granicama i prepoznavanjem trenutka kada Pepeljuga treba da ode sa bala (u momentu realne mogućnosti da se princ iznova pretvori u žabu).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.