Postanite majstor cyber-flerta!

Kako zamišljate muškarce „s one strane ekrana“? Verovatno vam se često desilo da se zapanjite kada zaista vidite nečiju sliku i shvatite da on nema crnu kosu i zelene oči, niti ima atletski građeno telo iako vam je pisao da voli sport (čitaj: voli čips + kauč + utakmicu na TV-u; i toliko što se sporta u njegovom životu tiče).

A kako se vi postavljate pri jednom običnom razgovoru na mreži? Kada ste online možete da budete bilo ko. Na žalost, lako je upasti u ovu zamku i uvek biti taj „bilo ko“, a nikad ono što ste vi zaista. Ako vam je osnovna namera brzi flert u cilju razbijanja nervoze zbog PMS-a, onda – što da ne? Ali ako shvatite da u osobi s kojom kontaktirate preko mreže ima nešto više od objekta za gnjavažu pričom o tome kako su svi muškarci šovinisti, onda je potrebno da se otvorite. Kada vam se neko dopadne na taj način, šta da uradite? Da mu kažete da nemate 178 cm i 54 kg? Ukoliko postoji i najmanja šansa za vezu moraćete to da učinite. Možda je čak i lakše od početka igrati sa otvorenim kartama.

Dakle, treba reći istinu ali i tu postoje nijanse. U kojoj meri pričati o sebi? Ljudi i sa prilično malo znanja mogu da saznaju neke stvari o vama (na osnovu provajdera, na primer). Ukoliko mu šaljete e-mail sa adrese koja se završava sa eunet.yu, priča o tome kako živite u Bangladešu, neće imati smisla. U redu je da kažete u kojoj ste zemlji, ali izbegavajte grad. Nije loše ni da budete oprezni i sačuvate svoje prezime. Uostalom, odakle znate kakve su namere dotične osobe?!

A ko je on uopšte? Da, osećate da vas ta osoba sa Interneta veoma privlači, topite se kada vam on kaže „dušo“, ali koliko ga vi zaista poznajete? Možda je rekao da ima 39 godina, da je razveden, ima dvoje dece, visok, plav, uživa u vožnji brzim kolima i obožava pozorište. A odakle znate da on nema 46 godina, ženu, dvoje dece, 168 cm, fiću i da su mu jedina zabava kompjuter i flaša piva s društvom iz lokalnog, sumnjivog kafančeta? Jedini način da saznate istinu jeste da pitate! Ah da, naravno, pomislićete, on će mi sigurno reći: „Jao jeste, Miro, lažem te već dve godine“. Naravno da neće, ali ćete mu bar staviti do znanja da želite da se bolje upoznate i, ukoliko je moguće, zbližite. U suprotnom, ostanite na prihvatljivoj razdaljini i, ako to želite, dozvolite mu da i dalje izigrava vašeg virtuelnog Romea. Uostalom, nije loše biti junakinja neke romanse s vremena na vreme, pa makar ona bila i ovog tipa?!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.