U trendu

Potresna ispovest SELFI-umetnice (video)

Budući da je dame već odavno zahvatila selfi-manija, ne netu se može naći niz tutorijala u vidu video-zapisa koji, korak to korak, objašnjavaju sve tajne i trikove umeća pravljenja vrhunskog (čitaj „lajkovanog i pozitivno komentarisanog“) selfija.

Ophrvane, očito, sopstvenom nesigurnošću, manjkom samopouzdanja i samopoštovanja, a viškom kompleksa – dame često sate i sate provode:

  • „malajući“ svoja lica
  • birajući atraktivnu odevnu kombinaciju
  • u nedogled pozirajući pred kamerom svog smartfona

Iskusne i vešte selfi-umetnice priznaju, kako saznajemo, da u toku jedne „seanse“ naprave preko 100 digitalnih autoportreta da bi kao „dostojne kačenja na društvene mreže“ izdvojile svega 2-3.

Nimalo lako – priznaćete.

A kada svoja „dela“ konačno postave na očigled sveta, ovaj neta, ostaje im da čekaju: lajkove i hvalospeve, tj. nadahnute pozitivne komentare svojih prijatelja, pratilaca i obožavalaca. Pojavi li se, kojom zlom srećom, neki negativan komentar, njegov autor istoga časa bez dileme biva blokiran.

I tako dame samozadovoljno bivaju uljuljkane u željenu, ali iluzornu sliku o sebi, miljama daleku od stvarnosti.

Iluzija sama po sebi ne mora biti loša. Naprotiv. Poželjno je jedino biti je svestan, znati da je samo projekcija naše puste želje.

U suprotnom, teško da nam može ublažiti, nekmoli otkloniti i izlečiti, nesigurnost, manjak samopouzdanja i samopoštovanja, a višak kompleksa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.