U trendu

Povećajte volumen kose u 4 jednostavna koraka, po uzoru na Francuskinje

Najbolji trikovi su često najjednostavniji. A da bi vaša kosa dobila najbolji volumen, preporučujemo vam brzi trik sa fenom za šik frizuru naglašenog volumena.

Ovaj trik je zaista vrlo jednostavan i efikasan, a lako ga možete primeniti tokom svakodnevnog sušenja kose, što potvrđuju mnogi stilisti i frizeri koji su ovaj trik isprobali na svetskim zvezdama.

Frizerka Zoe Irvin primetila je ovaj stil frizure sa bogatim volumenom na poznatim Francuskinjama i počela i sama da ga isprobava: „Ono što Parižanke rade tokom feniranja je da se fokusiraju na koren. Što je kosa više podignuta u korenu, to su konture lica istaknutije”, rekla je poznata frizerka.

Stručnjaci savetuju da kosu pozadi skupite u trougao i oko nje obmotate četku, ali pazite da izaberete najveću četku koju imate kod kuće, jer što je veća, to će i volumen vaše kose biti veći.

Važno je da toplota fena u startu bude podešena na najjače, pošto je nakon toga potrebno preći na hladnije sušenje da bi se učvrstio oblik kose. Zatim samo lagano pustite kosu sa četke.

Pogledajte kako da sami osušite fenom da biste izgledali kao kul pariska i svetska zvezda.

1. Prvo brzo osušite kosu

Ovaj korak će ukloniti 95 odsto vode iz vlažne kose, jer je mnogo lakše oblikovati kosu i zadržati volumen kada je već skoro suva. Zato se uverite da vaša kosa nije mokra ili vlažna, jer ćete je u suprotnom lakše oštetiti.

2. Budite precizni kada pomerate fen

Ne pomerajte fen u svim pravcima dok sušite kosu – radije počnite sa isprobanom starom metodom: „Prstima podignite veliki komad kose sa temena, pa ga namotajte na četku”, objašnjavaju stručnjaci. Na ovaj način vazduh iz fena dopire sve do vlasišta i pomaže da se poveća volumen bez izazivanja trenja.

3. Ne žurite

Svaki deo kose je podjednako važan u samom sušenju. Svaki deo temeljno zagrejte, a zatim osušite hladnijim vazduhom pre nego što pređete na sledeći deo. Ovo osigurava da svaka dlaka bude na svom mestu, a pored toga, hladan vazduh će zagladiti površinu kose kako bi ona bila sjajnija, piše Elle.si.

4. Koristite proizvode za oblikovanje kose

Nanesite malo ulja za kosu na dlan i prođite kroz vrhove, ali nemojte preterivati, jer sve što izgleda malo „nesavršeno“ mnogo je stvarnije i lepše.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.