U trendu

Povlađivanje nije podrška

U vreme kada je veoma teško naći nekoga ko bi vas uopšte saslušao, može da bude veoma prijatno kada vam povlađuju, a i lakše je da vi drugima povlađujete nego da im ukazujete na greške. Tako se povlađivanje neretko pogrešno smatra prijateljskom podrškom – a ono to uopšte nije.
Danas, kada se družite s ljudima, često će se razbežati čim pomenete nekakav problem, ili će brže-bolje promeniti temu na nešto veselije. I onda veoma prija kad vas neko uopšte sluša a da vam tada nije prioritet da anegdotama zabavite društvo, plus neki i bez toga vole da im nekritički povlađuju.
A povlađivati je lako. Prijateljica je ostavila predivnog muškarca koji je obožava jer je u potrazi za samom sobom? Učinila je pravu stvar. Kreten od šefa se izdrao na nju jer ju je po hiljaditi put uhvatio kako tračari i "kafeniše" umesto da radi svoj posao? Naravno da je ona fenomenalna, a šef je totalni kreten koji nema pojma kakvo blago radi za njega. Odbila je finog, simpatičnog muškarca jer nema automobil? U pravu je, kakvo je to muško koje nema automobil? I tako redom. Svakako je lakše povlađivati prijateljicama, pa i to nazivati pravom prijateljskom podrškom (ima ko će da ih kritikuje, ne morate to da budete vi), nego im reći da bi na radnom mestu mogle, za promenu, nešto i da rade, ili da su se ponele egocentrično i/ili površno prema čoveku koji to nije zaslužio.
Ne kažemo da treba prijateljicama redovno da očitate bukvicu i da im govorite kako da žive sopstveni život. To bi bila gomila nezatraženih saveta – a davati nezatražene savete je nepristojno i može dovesti do toga da se ljudi sklone od vas. Ipak, ne morate ni da se složite sa svime za šta zapravo smatrate da je pogrešno – nekad je moguće i ne reći ništa, ili promeniti temu, umesto da povlađujete prijateljici i podržavate je u greškama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.