Povratak osmeha (1)

Proleće je već odavno počelo, iako ga ćudljivo vreme ne najavljuje na pravi način. Ipak, u vazduhu se oseća miris probuđene prirode (možda je vreme da se i vi probudite iz zimskog sna). Za to buđenje nije neophodno obnoviti čitavu garderobu niti oprati stan spolja i iznutra. Možete sebe (ali i druge) obradovati simpatičnim detaljem ili jednostavno rešiti da se osećate dobro.

Ključni prolećni detalj je nesumnjivo osmeh, i to ne bilo kakav već izvestan osmeh (onaj koji ste nekako zagubili u tmurnim zimskim večerima, hrpi problema na poslu i stalnim nevoljama). Osmeh kojim ste se u petoj godini smešili za sladoled, u desetoj tokom otkrivanja omiljene knjige, a u osamnaestoj možda rešili da ga poklonite prvoj pravoj ljubavi.

Stoga je vreme da svoj osmeh br. 10 izvučete iz naftalina i pripremite veselo lice za upotrebu. Taj pravi prolećni smeh koji vas čeka doći će sam po sebi, iskreno (za razliku od nepotrebnog kleperenja i smeha na silu, čime ovaj svet obiluje). Ako ne nalazite puno razloga za smeh – tim pre treba vežbati. Pokušajte da se setite dobrog vica i da ga nekom ispričate, pogledajte dobru komediju ili (najjednostavnije) provedite lagodno posle podne sa prijateljima. Videćete – smeh je podjednako zarazan kao i dosad (za zevanje je dokazano).

Epidemija smeha treba da smeni epidemiju gripa, a nastupajući prolećni dani da donesu gustu mrežu dobrih trenutaka krunisanih Nj. v. Osmehom. Probajte: često one najjednostavnije stvari donesu najviše zadovoljstva svakom od nas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.