U trendu

Pravi trenutak za… (2)

Pre odlaska na spavanje je idealno vreme za negu stopala – pored toga što će vam koža omekšati, toplota na stopalima će vas prijatno uljuljkati u san.

Ukoliko pijete čajeve za mršavljenje, pravo vreme je oko 16 časova. Tada bubrezi rade najbolje, pa će i dejstvo čaja biti duplo jače nego u neko drugo doba dana.

Opet u vezi s mršavljenjem: ukoliko želite da se potpomognete jednodnevnim postom (na bazi voćnih sokova, lekovitih čajeva ili surutke) i da na taj nečin prečistite organizam, idealno vreme je u vreme mladog meseca. Tada naš organizam i inače najviše izbacuje višak tečnosti i štetne materije.

Tretman lica je najbolje uraditi tokom prve nedelje nakon menstruacije. Tada smo najmanje osetljivi na bol i najtrpeljiviji prema dugotrajnim tretmanima (u koje tretman lica svakako spada). Kad je reč o dobu dana, idealno je popodne, jer je tada koža lica najbolje prokrvljena, pa razne ampule i kreme za lice najbolje deluju.

Volite parfeme? Sigurno, kao i svaka žena. Najbolje vreme za kupovinu je pred zatvaranje radnje. Ne, to nije nikakav psihološki trik; jednostavno, receptori za miris su nam tada najosetljiviji. Osim toga, čulo mirisa kod žena najbolje funkcioniše tokom ovulacije.

Kad je reč o kupovini šminke, podnevna pauza je idealno vreme za to. Koža lica je dobro prokrvljena, boja lica je najprirodnija, a i podnevno svetlo je od velike pomoći da se odaberu prave nijanse, naročito kada se radi o puderu.

Čupkanje obrva je najbolje obaviti uveče, nakon kupke za laku noć. Tada je koža meka i manje osetljiva na bol; pored toga, eventualno crvenilo koje nastane prilikom čupkanja obrva nestaće u toku noći.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.