U trendu

Preobilna večera – šta posle toga?

Možda ste bile same i deprimirane i celo veče provele jedući. Moguće je da ste bili s prijateljima negde, ili na nekom slavlju, i jele dokle god ste bile u stanju da otvarate usta, uz stalno podsticanje domaćice, ili ste bili kod roditelja, naročito majke, koja je ili ubeđena da premalo jedete pa vas pretrpava hranom, ili kritički smatra da bi trebalo da smršate, ali vas svejedno zatrpava hranom. Koji god da je uzrok, žestoko ste se prejele, a sledećeg dana…
Sledećeg dana muči vas naduven stomak, osećate se tromo kao medvedica u zimskom snu, dah vam je, blago rečeno, veoma neprijatan posle svih slatkiša i slaniša, verovatno pomešanih i s cigaretama, vinom, pivom, žestokim pićem… Ukratko, osećate se kao da ste se nekako pridigle nakon što je nešto veliko i teško prešlo preko vas i jako želite da se osećate bolje. Evo i kako da pomognete sebi.
Da biste se otarasile zaista odvratnog osećaja težine u stomaku, napravite napitak od limuna, sode bikarbone i šećera. U jednu čašu vode dodajte sok od pola limuna, pola kašičice sode bikarbone i pola kašičice šećera i popijte naiskap čim se zapeni. Ova mešavina kiseline (limun) i baze (soda bikarbona) poboljšaće vam varenje.
Što se neprijatnog zadaha tiče, on potiče od viška želudačne kiseline – vaš želudac i dalje pokušava da stvori dovoljno kiseline da bi se svarila sva hrana koju ste unele u sebe, iako je do jutra ta hrana već otišla dalje od želuca. Tu će vam pomoći ispijanje velike količine vode, jer će ona razblažiti želudačnu kiselinu. Takođe, pomaže i čvrsta, suva hrana (suvi hleb, recimo) jer upija višak kiseline. Šolja nezaslađenog zelenog čaja ukloniće deo bakterija iz usne šupljine, pa će vam i tako dah biti poboljšan.
Nadamo se da ste uživale u toj večeri – i nadamo se da ćete se što pre oporaviti od posledica!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar