Prepalo vas je ono što želite (2)

Dešava se: s nečim ozbiljno krenete, dosta sebe uložite u to, radi se o nečemu što zaista želite – a onda vas cela stvar prepadne. Juče smo pisali o nekim mogućim uzrocima straha i kako se toga rešiti, a danas navodimo još neke mogućnosti.
Plašite se da nećete ispuniti očekivanja. Pa, tu nema mnogo mudrosti: pružite svoj maksimum, potrudite se najbolje što umete, radite i više nego drugi ako treba, i ono što se traži od vas uradite na vreme. Tako ćete biti toliko zatrpane obavezama da nećete imati kad da se plašite – plus će, na kraju, rezultati najverovatnije stvarno ispasti dobri.
Nije vam jasno šta se zapravo od vas očekuje – i onda se plašite da vam neće uspeti. Rešenje je jednostavno: pitajte za sva potrebna objašnjenja. I onima koji su od vas tražili da to obavite jasno je da to ne možete da učinite ako ne znate šta se tačno od vas očekuje – a jednom kad dobijete objašnjenja, neće više biti razloga za strah.
S pogrešnima ste. Recimo, u vezi ste s pogrešnom osobom, ili radite s pogrešnim ljudima, prihvatili ste se posla s pogrešnim klijentom ili ste prihvatile pogrešan projekat. Ne sviđaju vam se ti ljudi ili taj projekat, ne verujete im, osećate da vas iskorišćavaju… Normalno je da se u takvoj situaciji plašite. Tada je najbolje da skupite hrabrost i da redefinišete svoj odnos s tim ljudima, da taj odnos promenite tako da vam odgovara – ili da ga napustite ako ne može da se promeni na takav način.
Trudite se oko pogrešnog cilja. Recimo, zanimljivo vam je to, na neki način vam se i dopada, dugo ste čekale da počnete da radite na tome – ali sad kad zaista radite na tome, vidite da se to ne uklapa u vaš sistem verovanja, savest vam ne da mira. Takve ciljeve je najbolje odbaciti i prihvatiti se onih na kojima ćete moći da radite s istinskom radošću i bez osećaja da se upetljavate u nešto nečisto od čega vas nikakva voda i sapun ne mogu oprati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.