U trendu

Previše bliska prijateljica

Prijateljstva umeju da budu divna. Bliska prijateljstva su nekad i lepša od toga. Ali, dešava se i da prijateljica pokušava da vam bude previše bliska, osećate je kao nekakav "prilepak" u svom životu, i to ume strahovito da nervira.
Moguće je da vam se desilo da imate takvu prijateljicu. Stalno bi o nečemu pričala s vama, bez obzira na to da li trenutno pričate sa nekim drugim ili vam nije do priče. Kad razgovarate, samo što se ne "oklembesi" o vas, svaki čas vas dodiruje tokom razgovora, a ako se vi izmaknete, ne shvata zbog čega ste to uradile, već vam se opet približi. Ne pomaže ni ako joj direktno kažete da vam to smeta, odgovori vam da treba malo da se opustite (još vam je i gore ako ste od onih koji nemaju običaj da se izgrle i izljube tokom pozdravljanja, već smatrate da su pozdrav i rukovanje sasvim dovoljni, nekada je dovoljno i samo klimnuti glavom). Ta prijateljica vas ni na Internetu ne ostavlja na miru – recimo, ako ste obe na Fejsbuku, smesta će prokomentarisati sve što napišete, ako pričate sa nekim preko tog sajta, umešaće se u razgovor bez obzira na to što je se taj razgovor uopšte ne tiče… Zaista naporno. Kao da ta žena nema nikakav život bez vas, a vi ne znate šta da uradite povodom toga.
Ukoliko ne želite da prekidate prijateljstvo, možete pokušati da joj kažete nešto drastično, tipa da imate slabo srce a dobijete paničan napad čim vam se neko približi toliko-i-toliko, da li hoće da vas nosi na savesti ako dobijete srčku pred njom jer mora svaki čas da vas pipka? Slično možete pokušati i s drugim stvarima koje vam kod nje smetaju. Preterano? Svakako – ali preterano je i njeno ponašanje, to što bi ona da vam bude bliska prijateljica ne znači da treba da se ponaša kao da vam je sijamska bliznakinja.
Drugo rešenje je nešto grublje. Za početak, blokirajte je na Fejsbuku ili je izbrišite sa spiska prijatelja – to šalje vrlo jasnu poruku o tome da se distancirate od nje, plus je i sprečava da vam se meša u razgovore s drugima. A ako se njeno neprijatno ponašanje van Interneta nastavi, uprkos svim vašim pokušajima da je od toga odvratite, i više ne želite to da trpite, i tu se distancirajte od nje. Prestanite s viđanjem, s javljanjem na telefon kad ona zove i slično. Pre ili kasnije ćete uspeti da je se oslobodite ili će ona prihvatiti da prestane da vam izigrava sijamsku bliznakinju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.