Preživeti raskid?

Dakle, otkrili ste da gospodin Savršeni i nije baš tako savršen. Nestale su iluzije, snovi, želje… šta sad? Gubitak je uticao da se nađete u jednoj jako bolnoj situaciji, ali to ne znači da treba da patite čitavog života. Pošto ste nekoliko dana sažaljevali sebe i proklinjali svoju sudbinu, verovatno ćete poželeti da učinite nešto što će vas koliko-toliko vratiti u normalu. Evo nekoliko ideja.

Vodite dnevnik

Pisanjem dnevnika ćete dati svojim emocijama vrlo efikasan ventil. Obavežite se da ćete pisati po nekoliko minuta dnevno.

Naučite bar jednu novu stvar svakog dana

Neka vaš um bude stalno zauzet primanjem novih informacija. Bilo da se odlučite na učenje jezika ili isprobavanje novog programa na kompjuteru, to će vam pomoći da krenete napred umesto da se stalno osvrćete unazad i podsećate na prošlost.

Uvedite dnevne šetnje

Svakoga dana izađite napolje i šetajte 20 do 30 minuta. To će vas smiriti i dati vam snagu da stvari sagledate iz novog ugla.

Izlazite sami sa sobom

Zvuči otkačeno? Nije nimalo! Niste obavezani na dosadu i gledanje španskih serija petkom uveče samo zato što kraj sebe nemate nekoga. Itekako možete uživati u izlascima! Razmislite o svim onim mestima koje ste oduvek želeli da posetite.

Razvijte hobi

Možda postoji nešto čime ste oduvek želeli da se bavite. Sada je pravo vreme da razvijate svoja interesovanja i hobije! Vozite bicikl, naučite da šijete, slikajte vodenim bojama, kuvajte, upišite se u aerobik klub… Radite šta god poželite i posvetite što više vremena sebi i svojim potrebama koje ste možda do sad zanemarivali.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.