Primirje s ogledalom

Ogledalce, ogledalce, najlepši na svetu ko je? Večita ženska muka s ogledalom: uvek nešto nije savršeno, uvek nešto treba popravljati (vežbanjem, šminkom, odećom, plastičnom hirurgijom…). Večito smo bombardovani slikama „belosvetskih“ lepotica. Premda nam se često govori da one ne izgledaju tako i u stvarnosti i da moraju da provedu sate i sate sređujući se da bi izgledale onako kako njihovi obožavaoci to očekuju, ipak i dalje pokušavamo da izgledamo savršeno (prema nekom izmišljenom idealu). Ne pomaže ni kad vidimo slike tih lepotica kad ih „ulove“ nesređene i zaključimo da svakog dana na ulici viđamo mnogo lepše devojke i žene – i dalje nismo zadovoljne sopstvenim izgledom.

Ipak, ima i onih žena koje nauče da zaista uživaju u životu i da se ne nerviraju zbog onog što ne može biti. One su prave srećnice – ako niste sigurne da li i vi spadate među njih, evo znakova po kojima to možete da proverite.

Pogledate se u ogledalo i znate da ste vi (mada ne i vaša sestra) nasledile gen gojaznosti – a znate i da imate predivnu kosu, trepavice i usne. Apsolutno ste sigurne da Dženifer Lopez (koju, prema nekim anketama, većina muškaraca na planeti smatra najseksepilnijom ženom sveta) kupuje donji deo bikinija za broj veći od gornjeg – baš kao i vi. Prestali ste i da se trujete tabletama za smirenje pre ulaska u zajedničku svlačionicu u fitnes centru (a na bazenu shvatate da u odnosu na mnoge prisutne izgledate kao supermodel).

Više niste besne na svog bivšeg; uz to, shvatile ste da možete da nađete i nekog boljeg. Volite svoje kukove – definitivno nisu dečački, ali to samo znači da će biti super kad budete hteli da rodite bebu. Znate da možete da očarate muškarca i oborite ga s nogu samo svojim osmehom. Nosite lep donji veš čak i kad nema šanse da vas neko u njemu vidi – ionako se udešavate zato što vi to želite i zato što je vama tako lepo.

Imate obline, ali vas to ne uzrujava – znate da je to seksi, a pored toga, uvek ih možete prekriti širokom i lepršavom odećom. Znate da na vama mini mini suknja ne izgleda baš najbolje, ali nije da ćete baš umreti zbog toga. Znate i da nikad nećete nositi manekenske brojeve garderobe, ali svi oni trendi detalji (tašnice, marame i slično) ionako nemaju brojeve – a stoje vam fenomenalno.

Ukoliko se prepoznajete u navedenim stavkama, čestitamo! Vi ste zaista srećna žena. Uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.