Prolećno kovrdžanje

Na ovogodišnjim spring/summer modnim događanjima dominira moda kovrdžave kose, dok „ispeglana“ ravna kosa jednostavno više nije in. Dakle – u ovoj sezoni lokne predstavljaju apsolutni modni hit: razigrane, elastične, sjajne, krupne, u svim mogućim varijantama.

Ljupke kovrdžice možete praviti na razne načine – uz pomoć viklera, različitih štipaljki, ali i stavljanjem minivala, ukoliko želite trajnu varijantu. Hit frizura podrazumeva pre svega lepršavost i lakoću: zaboravite glatke i strogo zalizane punđe vaših baka i omiljenih filmskih likova.

Poznate kozmetičke kuće plasirale su niz novih preparata, poput sredstava za minival, različitih gelova, učvršćivača i voskova. Ovi proizvodi su dizajnirani pre svega za kosu savremene žene, u većoj meri osetljivu i istrošenu upotrebom različitih hemijskih sredstava.

Ukoliko imate blago talasastu ili kovrdžavu kosu, lakše ćete ispratiti prolećni trend. Majkl di Čezare, stilista mnogih holivudskih zvezda, savetuje da je za prirodan look najbolje pre svega pustiti kosu da se osuši prirodnim putem, a onda na kosu naneti neko od sredstava sa silikonom pre stavljanja gela. Poznate ličnosti, kao Kristina Agilera, Sara Džesika Parker ili Selin Dion, prve su na celebrity-listama stila: na mnogim web stranama naći ćete savete kako da napravite frizure slične njihovim.

Nonšalantne ili glamurozne, kovrdže definitivno deluju seksi i osvežavajuće. Hair-dizajneri insistiraju na tome da je ultimativna poruka novog trenda – individualnost i kreativno ispoljavanje. Savetujemo vam da probate novi trend: dopustite svojoj kosi da se razigra u bujici kovrdžica!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.