Promenite svoj izgled od glave do pete

Postoje trenuci u životu kada osećamo zasićenje i kada želimo promenu. Takvih se trenutaka ne treba plašiti. Smučila vam se dosadašnja boja kose? Želeli biste da napokon smršate? Ne bojite se stavova okoline i trudite se da ostvarite svoje želje, jer ćete samo na taj način biti istinski srećna osoba. Ne bežite od sebe, makar to značilo da treba da napravite promenu za 360 stepeni, tj. da od smerne osobe u bež tonovima iznenada postanete vamp kraljica sa previše jakim karminom. Ako je to ono što osećate – idite za tim. Da vaša okolina ne bi burno reagovala i da bi ceo proces prošao što bezbolnije, evo par saveta:

– Šta vam se dopada na vama, a šta ne? Definišite to i nađite načine da svoje lepe strane istaknete. Niko nije savršen, ali i mane se opraštaju. Naročito ako su dobro prikrivene. Pa ko će obraćati pažnju na vaše kratke noge, ako imate trepavice od pola metra (propisno obrađene Max Factor maskarom) i neodoljiv smisao za humor?

– Lepota nije samo fizičko stanje, čak, šta više, možemo reći da je to mnogo više stvar vaših unutrašnjih osećanja i stavova. Šta je ono što bucmastu manekenku Sofi Dal odvaja od gomile devojaka sa izvajanim telima? Harizma. Ona se usudila da bude različita i bila je zadovoljna sobom. Kad je mogla ona, a što ne biste i vi?

– U kom god smeru da želite da promenite sebe, veoma je poželjno da u svoj život unesete neke zdrave navike. Pročitajte neku knjigu na tu temu, podelite iskustva sa prijateljicama. Značaj pravilne ishrane i fizičke aktivnosti je ogroman i može vam pomoći da dostignete kako fizičku, tako i psihičku stabilnost.

– Ok, svi su shvatili da vam se smučio vaš sopstveni lik u ogledalu, ali nemojte non-stop svima kukati o vašim debelim butinama i misliti samo o tome. Radite na sebi, ali ne u toj meri da vam to zaokuplja sve misli. Ima mnogo lepših tema o kojima treba misliti… Onaj kolega iz susedne kancelarije na primer? Ili mogućnost da po drugi put u životu osvojite sopstvenog supruga? Zar to nije sjajna dodatna motivacija?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.