Pronađen prvi škotski erotski film

Filmski arhivari su nedavno pronašli prvi škotski erotski film. Naziv filma je „Bongo Erotico“ i u njemu je prikazan muškarac koji nosi razmazanu šminku oko očiju i igra uokolo u svojim gaćicama sa karnerima.

Ovo „remek-delo“ rane filmske erotike je snimano 1959. godine u zabačenoj sobi kafea Wishaw. Traje oko 20 minuta. Zajedno sa njim pronađen je i film „Bongo Bubble“, ali on nema erotsku tematiku.

Prema modernim standardima, film „Bongo Erotico“ je ipak blag u seksualnom smislu, tako da je doživeo svoje ponovno javno prikazivanje nakon 40 godina. Rađen je u crno-beloj tehnici, a autor je Enrico Cocozza.

John Archer, izvršni producent za Scottish Screen, kaže o Enrico-u: „On je bio skriveni dragulj. Dok nismo našli materijal u arhivi, on je bio zaboravljen. Za vreme života je bio hvaljen, ali se o njemu nije moglo naći ništa u knjigama“. U čast filmskog stvaraoca Enrico-a Cocozza-e, film će biti prikazan na škotskoj televiziji, a delovi će dospeti u bioskope.

Kustos filmske arhive, Janet McBain, kaže: „Imali smo film ovde još od 1981. godine i našli smo ga u neobeleženoj konzervi. Da je na njoj bio napisan naslov „Bongo Erotico“, sigurna sam da bi je otvorili ranije.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.