Protesti protiv Žizel Bandčen

Pista dugo očekivane jesenje revije kuće „Victoria“s Secret“ postala je za tren oka poligon za demonstracije aktivista za zaštitu životinja. Demonstranti su se umešali među manekenke koje su bile obučene u veoma oskudno rublje i protestovali protiv glavne zvezde revije. U momentu kada je top model Žizel Bandčen (Gisele Bundchen) izašla na pistu, aktivisti organizacije „PETA“ (People for the Ethical Treatment of Animals) pohrlili su ka njoj držeći u rukama transparente na kojima je pisalo – „Žizel: ološ u krznu“.

Organizatori revije brzo su prigušili svetla i rasturili protestante, a Bandčenova je hladnokrvno ponovila svoju tačku uz aplauze iz gledališta. Ova manekenka je inače lice modne kuće „Blackglama Fur“, koja se bavi proizvodnjom odevnih predmeta od krzna. Prošlog meseca ona se u ovoj ulozi pojavila na više naslovnih strana poznatih časopisa.

Žizel je imala kratak komentar na ovaj događaj: „Ja samo radim svoj posao kao zaposleni model. Svako ima pravo na svoje mišljenje.“

Aktivisti organizacije „PETA“ imali su znatno drugačije mišljenje: „Žizel ima krv na svojim rukama i krvav novac u džepovima. Ona možda ima dugačke noge, ali joj žalosno manjka saosećanje, kada se u obzir uzme strah i bol koje te životinje trpe zbog njene taštine.“

Ova revija snimljena je za „CBS“ televiziju, koja pomenutu emisiju reklamira kao najseksepilniju noć na televiziji. Emisiju pod nazivom „Božićni snovi i fantazije 2002. godine“ vodiće poznata lica iz šou-biznisa, pored ostalih i manekenka Hajdi Klam (Heidi Klum). Muzički gosti biće grupa „Destiny“s Child“ i pevač Mark Entoni (Marc Anthony).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.