U trendu

Pružite korak

Postoji mnogo načina da bar malo popravite svoje raspoloženje i unesete više vedrine u svoj život. Većina tih načina nisu nikakva mudrost, niti su nepoznati većini, samo što se na njih pod pritiskom svekodnevice zaboravi. Jedan od takvih načina je i da pružite korak.
Na šta mislimo? Da li je to nešto u prenesenom značenju? Ne, bukvalno mislimo da pružite korak. Da ne idete "sitnim koračićima", već krupnim korakom, podignute glave (ne toliko da udarite u neku banderu, naravno, ipak treba da vidite šta je ispred vas), s rukama koje se njišu pored tela onako kako takav korak diktira (ne brinite, nećete delovati smešno posmatrani sa strane).
U čemu je stvar? U tome da su studije pokazale da se ljudi koji se tako kreću – krupnim korakom, punim samopouzdanja – osećaju srećnije od onih čiji je korak sitan. Nije poznat tačan razlog za to; pretpostavka je da ovakav korak omogućava bolji protok krvi, što poboljšava rad srca i popravlja raspoloženje.
Posmatrano sa strane, osobe koje se tako kreću deluju kao da su pune samopouzdanja; "ponosito kao lavice" je jedno od mogućih poređenja, "kao da je čitav svet njihov" je još jedno od mogućih poređenja. Posmatrano "iznutra", to jest ako ste vi osoba koja se tako kreće, u početku može da bude malo neobično ukoliko niste navikle na takav korak, ali je istovremeno i zabavno, a nakon izvesnog vremena, kad se priviknete na to što je isprva bilo neobično, i kad prestanete da obraćate pažnju na svaki korak, stvarno se osetite bolje. Možda ne bukvalno kao da je ceo svet vaš, ali definitivno srećnije, a tekući problemi ne deluju toliko krupno (naravno, to ipak zavisi i od prirode problema koje imate), niti toliko nerešivo.
Probajte! Štete od ovakvog pokušaja nema; ako ništa drugo, biće to zanimljivo i zabavno iskustvo, a ako i vama pomogne da se osetite bolje, na priličnom ste dobitku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.