U trendu

Psst! Ovo NE SMETE reći drugarici koja nema dečka

Divno je biti zaljubljen, voleti i biti u vezi.

Ali, da se razumemo… to nije neophodno za sreću.

Ona dolazi u raznim oblicima i trebalo bi da budemo svesni toga.

Psihološkinja sa Univerziteta Harvard Bela De Paulo je izmislila termin “singlism” koji stigmatizuje odrasle ljude koji nisu u vezi. Taj pojam uključuje negativno stereotipiziranje i diskriminisanje samaca. Ljudi, prilično često, to rade nesvesno. Ako ste u srećnoj vezi, nikada nemojte svojoj drugarici koja je sama da govorite sledećih pet stvari, kako ne biste nesvesno diskriminisale njen solo status.

“Hoćeš da ti sredim lika sa posla, druga mog dečka, itd…?”

Iako imate najbolje namere, imajte na umu da bi vaša singl drugarica tražila pomoć da joj je potrebna. Osim toga, stavićete je u vrlo neprijatnu situaciju, jer će morati da vas odbije, ili nevoljko prihvatiti dejt sa osobom koju sama nikada ne bi odabrala.

“Ne brini. Ubrzo ćeš i ti pronaći svoju srodnu dušu.”

Ovom izjavom pokazujete zabrinutost i sumnju da će vaša drugarica ikada pronaći srodnu dušu. Poštujte nje singl status i dopustite joj da ona sama odlučuje o svom romantičnom životu.

“Kako to da si još uvek singl?”

Možda biste vi to izgovorile sa namerom da joj udelite kompliment, jer se čudite što je osoba koja je toliko genijalna, kao vaša drugarica još uvek solo. Ipak, ona vam na tako nešto verovatno neće dati odgovor, ili će se samo nesigurno nasmejati, ili imati osećaj da mora da se pravda zato što nije u vezi.

“Ionako mi se nije sviđao tvoj bivši.”

Ovu izjavu je teško izbeći, posebno ako vam drugarica prolazi kroz bolan raskid. Iako će je to možda privremeno utešiti, uvek postoji mogućnost da se oni pomire, a vama će onda biti vrlo neprijatno.

Bilo šta o njenom biološkom satu

Ovu temu ne bi trebalo da potežete ni pred kim, a ne samo pred drugaricama koje nisu u vezi. Pustite ljude da žive svoje živote kako oni žele.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.