Putna groznica

Pakovanje garderobe za put nekima ne predstavlja nikakav problem, posebno ne ako je u pitanju letnja varijanta odlaska na more: esencije su, svakako, kupaći kostim, sandale i peškir. Za druge, naprotiv, pakovanje predstavlja pravu noćnu moru i događaj koji se aktivno planira danima, uz pravljenje spiskova i podsetnika.

Najčešća greška koja se pravi vezana je za količinu stvari: žene posebno vole da preteraju sa brojem odevnih predmeta, pa na kraju vrate kofer u kojem pola stvari nije „isprobano“. Ne treba paničiti i nužno pakovati garderobu za svaku priliku – ako putujete na more, tada vam debele jakne i džemperi svakako neće biti preko potrebni, a njih sasvim adekvatno može da zameni najobičnija majica sa dugim rukavima i kabanica: pretpostavka je da za tih sedam dana neće zavladati klima Severnog pola. Drugi savet glasi: napravite kombinacije stvari koje ćete nositi! Jedna suknja, na primer, može sasvim dobro da se složi sa dve različite bluze, a pantalone (posebno u tamnijoj varijanti) obično izgledaju uredno i u svakodnevnoj, kao i u elegantnijoj varijanti.

Opsesivno pakovanje donjeg veša takođe nije neophodno – deo toga možete oprati, što svakako ostavlja više prostora u koferu. Spakujte i koju knjigu, loptu ili frizbi, jer ipak nije najvažnije kako izgledate, već kako ćete se provesti. Lakši koferi i torbe govore o racionalnom osmišljavanju sopstvenog boravka, a i predstavljaju manji teret za ruke prilikom (zamornog) putovanja autobusom ili vozom.

Hrabrost je na ceni i možda se nećete pokajati ako probate minimalističku varijantu sa početka priče…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.